null Beeld

Deze huishoudelijke taken zijn het beste voor de lijn

Regelmatig sporten en bewegen: natuurlijk, dat willen we allemaal braaf volhouden. Maar wist je dat je met je huishoudelijke taken ook behoorlijk goed aan je lijn werkt?

Tessa Heinhuis

Dit zijn de meest sportieve bezigheden rondom het huishouden op een rij.

1. Winkelen

De wekelijkse boodschappen doen, daar ben je algauw een uur mee kwijt. Maar dat hoeft niet per se negatief te zijn: op dat uur verbrand je tot 260 kcal door de winkelkar voor je uit te duwen, de spullen in te laden en rond te lopen met tassen.

2. Schoonmaken

Een huishoudelijke taak waar niemand echt dol op is, maar die wel nog relatief veel kilocalorieën verbrandt. Een half uur vegen of dweilen verbrandt al gauw 150 kcal, en als je dan nog eens een half uur het aanrecht poetst, mag je er nog eens 80 kcal bij optellen.

3. Opruimen

Een hele tijd rondlopen, voortdurend bukken, dingen dragen, trappen op- en aflopen... Opruimen is één van de meest vermoeiende huishoudelijke taken. Per uur ben je algauw 450 kcal kwijt.

4. Tuinieren

In de tuin werken: heerlijk om lekker buiten te zijn én goed bezig te zijn met de lijn. Onkruid wieden, de boel aanvegen of bloemen planten? Dan verbrand je 330 kcal per half uur. Met een uurtje het gras maaien - met een grasmachine die je moet duwen weliswaar - ben je zo'n 320 kcal kwijt.

5. Schilderen

Een kamer van een nieuw laagje verf voorzien? Dat kost je algauw een uurtje of 3 zwoegen en zweten. Maar na die drie uur schilderen ben je wél mooi 1.020 kcal kwijt. Ook mooi meegenomen: het scheelt je weer de kosten voor een schilder.

LEES OOK:

Bron: HLN. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden