Déze Nederlandse provincies kleuren waarschijnlijk oranje op de Europese coronakaart Beeld Getty Images/iStockphoto
Déze Nederlandse provincies kleuren waarschijnlijk oranje op de Europese coronakaartBeeld Getty Images/iStockphoto

Goed nieuws

Déze Nederlandse provincies kleuren naar verwachting weer oranje op Europese coronakaart

Het waarschuwingsniveau voor verschillende Nederlandse provincies gaat waarschijnlijk omlaag. En dat is goed nieuws voor mensen die Nederland in én uit willen.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Het is voor het eerst in ongeveer een maand tijd dat er in Nederlandse provincies zo weinig nieuwe coronagevallen worden gemeld, dat het waarschuwingsniveau omlaag kan.

Nederlandse provincies

Op dit moment heeft heel Nederland de kleurcode rood op de Europese coronakaart. Flevoland, Friesland, Zeeland en Drenthe waren al rood en vorige week gingen Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Limburg van donkerrood terug naar rood.

Zeeland, Friesland, Groningen, Drenthe en misschien Gelderland

En nu wordt er naar verwachting dus nóg een stapje terug gezet. Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe gaan komende donderdag waarschijnlijk terug naar oranje, en er is een kans dat dit ook voor Gelderland geldt. Deze provincie zit momenteel namelijk net boven de grens. Een kleine wijziging kan zorgen dat Gelderland ook naar oranje mag.

Europese coronakaart

De Europese coronakaart wordt iedere dag bijgewerkt. Welke kleurcodes er voor de Nederlandse provincies gelden, heeft ook gevolgen voor de landen om ons heen. Zo heeft Duitsland er na de meest recente wijziging voor gekozen om de regels voor Nederlandse bezoekers te versoepelen.

Vakantie verziekt door het coronavirus? Zo krijg je je geld terug:

Bron: Trouw.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden