Meskina Netflix Beeld Netflix
Meskina NetflixBeeld Netflix

Déze nieuwe Nederlandse film is vanaf nu te zien op Netflix

Heb je alle Nederlandstalige films die nu op Netflix staan al een paar gezien en ben je wel toe aan iets nieuws? Let dan even op, want de Nederlandse film Meskina is vanaf deze week op de streamingsdienst te zien.

Avalon BootsNetflix

Extra leuk: comedian Soundos El Ahmadi (40) is de bedenker van deze film.

Bioscoop

In juli ging deze film in première en nu is het eindelijk zo ver, de film mag getoond worden aan een groter publiek. Meskina gaat over Leyla, gespeeld door Meryam Hassouni, die je waarschijnlijk wel kent van haar rol in Dunya & Desie en Soof. Leyla heeft geen kind, geen relatie en ook geen duidelijk carrièrepad. Hierdoor wordt ze gezien als meskina, wat ‘zieligerd’ in het Marokkaans betekent. In de film word je meegenomen naar de zoektocht van haar eigen identiteit.

Bekende gezichten

Niet alleen Meryam Hassouni is een bekend gezicht in deze film. Ook Najib Amhali, Soundos El Ahmid zelf, Bilal Wahib en Nasrdin Dchar zie je in deze film. Overigens speelt muziek, naast een hoop drama en humor, een belangrijke rol. Zo schittert ook zangeres Numidia in de film.

Marokkaanse vrouw in de hoofdrol

Soundos bedacht de film samen met haar zakenpartner en goede vriendin Chafina Ben Dahman. Hierover vertelt Soundos: “We wilden allebei een grappige film met een Marokkaanse vrouw in de hoofdrol. Niet een vrouw die gered moet worden door een witte man of een vrouw die jihadist is en verkracht wordt.”

De comedian vindt dat ‘het dominante beeld van vrouwen van kleur’ in Nederlandse films enorm is vertekend. “Meskina is in de eerste plaats een comedy en de hoofdrolspeler is een vrouw van kleur. Maar het doel is gewoon het alledaagse leven van echte mensen laten zien.” Zelf denkt ze geschiedenis te schrijven met deze film: “Ik ben ervan overtuigd dat er nog nooit zo’n film is gemaakt in Nederland.”

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer hier:

Soundos El Ahmadi: “Mijn moeder is sterker dan ik!”

Bron: RTL Boulevard

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden