RTL - Tom Cornelissen Beeld RTL - Tom Cornelissen
RTL - Tom CornelissenBeeld RTL - Tom Cornelissen

Déze oud-’Robinson’-kandidaat had zomaar ook op Tweede Kans Eiland kunnen zitten

‘Expeditie Robinson' is in volle gang. En wát een seizoen is het. Plottwisten volgen elkaar in rap tempo op. Inmiddels zijn de teams van alle eilanden gehusseld, en weten Kamp Noord en Zuid dus ook van het 'bestaan' van Tweede Kans Eiland - waar acht oud-deelnemers wekenlang bivakkeerden. Wie ook een van die acht had kunnen zijn, is Kees van der Spek.

Kim Van WeeringRTL - Tom Cornelissen

In de podcast Open kaart van Robbert Rodenburg laat de misdaadverslaggever weten dat hij gevraagd is om aan het huidige seizoen mee te doen.

Tweede kans voor Kees

De heren kletsen in het gesprek van bijna veertig minuten over van alles en nog wat: van de moord op Peter R. de Vries tot Robbert's deelname aan Expeditie Robinson. Als Kees aan Robbert vraagt hoe hij het vond om mee te doen, kan hij het niet laten om even te laten vallen dat hij dit seizoen ook bijna (weer) had meegedaan. “Echt?!”, roept Robbert uit. “Dat was zo leuk geweest!”

Helaas liet Kees’ agenda deelname niet toe. “Ik heb geen tijd. Ik moet elke 3,5 week een hele uitzending produceren. Dan wordt het gewoon teveel schuiven. Wie weet, volgende keer als het weer op een tropisch eiland is”, legt hij uit. Want stiekem zou hij dolgraag nog een tweede kans krijgen.

Trauma

De misdaadverslaggever deed in 2015 mee, maar lag er na een dag alweer uit. “Het is echt een trauma, ik had er zo'n zin in”, vertelt hij. Destijds verloor zijn kamp de eerste proef, waarna een Eilandraad volgde. “We hadden als kamp bedacht dat we Ronnie Flex eruit zouden stemmen, want die wilde zelf graag naar huis. Had de productie als catch bedacht dat het andere kamp ook mee mocht stemmen. Zij hebben gewoon gekeken wie de sterkste was en die hebben ze eruit gestemd. Uiteindelijk had Ronnie zeven stemmen, en ik acht. Hoe kut.”

Wie dit seizoen ook meedoet aan Expeditie Robinson is boerin Annemiek. Matthijs vertelt hoe het met haar liefdesleven is:

Bron: Open kaart, YouTube Robbert Rodenburg

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden