Italian fresh pasta and tortellini ravioli Beeld Getty Images
Italian fresh pasta and tortellini ravioliBeeld Getty Images

Déze pastasoort kun je beter niet in water koken (en dat zit zo)

Pasta: dat kook je gewoon in een grote pan met water. Maar wist je dat dit niet voor alle pastasoorten de beste optie is? Er is één pastasoort die je zelfs beter kunt garen, zonder dat daar water aan te pas komt.

Wist je dat...

De meeste pastasoorten worden heerlijk gaar als je ze in water kookt. Maar wie wel eens gnocchi klaarmaakt, weet dat dat niet altijd zo is. Als je gnocchi kookt, wordt deze pastasoort lekker zacht, maar ook een beetje plakkerig. En dat kan anders.

Bakken in de pan

Volgens de foodexperts van 24Kitchen kun je gnocchi beter gaar bakken. Ja, je hoort het goed. Hierbij bak je de gnocchi gewoon in een pan. Bak de knoedels in olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Je zult zien dat de gnocchi een stuk minder plakkerig is, maar heerlijk knapperig van buiten en zacht vanbinnen wordt.

In de Airfryer

Heb je een Airfryer in huis? Ook daarmee kun je gnocchi heerlijk garen. Meng de knoedels met een beetje olijfolie en bak ze een kwartiertje op 200 graden. Als ze mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar om te eten.

Verschil

Met andere pastasoorten is dit geen optie. Deze blijven hard als ze je zou opbakken. Het verschil zit hem in de basis van de pasta. Waar gewone pasta gebaseerd is op speciaal pastameel, is gnocchi gemaakt van aardappel. En beide ingrediënten reageren anders op heet water.

Wil je deze nieuwe lifehack direct proberen? Vervang de spaghetti in dit heerlijke recept dan door gnocchi.

Bron: 24Kitchen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden