null Beeld

Deze pittige lentewok van Yvette van Boven zit boordevol smaak

Heb je vanavond zin in iets lekkers en mag het wel een beetje pittig zijn? Dan is deze lentewok met tuinbonen, broccoli, spek en orzo een heerlijk idee. Lees hier hoe je dit recept van Yvette van Boven op tafel zet.

Hoofdgerecht.

Dit gerecht is voor 4 personen.

Dit heb je nodig voor de lentewok:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • chilivlokken naar smaak
  • de naaldjes van 1 takje rozemarijn
  • 4 rode uien, in fijne partjes
  • 800 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 250 gram verse of diepvriestuinbonen
  • 300 gram orzo, riso of andere kleine/fijne pasta, al dente gekookt
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje platte peterselie (15 gram), grof gehakt

Dit heb je extra nodig:

  • Grote wokpan

Zo maak je de lentewok:

  1. Verhit de olie in de wokpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg mosterdzaadjes, chilivlokken en rozemarijnnaaldjes toe.
  3. Roerbak tot het spek begint te bruinen.
  4. Doe dan de ui erbij en bak 3-4 minuten op hoog vuur.
  5. Schep vervolgens de broccoli en tuinbonen erdoor en blijf roerbakken tot alles net zacht is.
  6. Schep de orzo erdoor en breng alles op smaak met zout, peper en citroensap.
  7. Schep vlak voor het opdienen de peterselie erdoor en verdeel over 4 voorverwarmde kommen.

Bereiden: 8 minuten. 685 kcal per persoon.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling: Jet Krings. Fotografie: Jan Luijk, Eric Weber (ass.). Receptuur: Yvette van Boven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden