null Beeld

Déze politica is het meest geschikt als eerste vrouwelijke premier

Libelle nodigde maandagmiddag tijdens het Libelle Nieuwscafé Live 9 vrouwelijke politici uit om te ontdekken waar zij voor staan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. En er werd niet alleen stevig gedebatteerd (zie video), maar ook gestemd! Het is namelijk de hoogste tijd voor de eerste vrouwelijke premier van Nederland, maar wie deze 9 politici kan die zware baan het beste aan volgens de bezoekers van het Nieuwscafé?

Elselien van Dieren

Als absolute winnares kwam Mona Keijzer (CDA) uit de bus met 37% van de stemmen. Of Mona het premierschap ziet zitten? "Ik sluit niets uit." Ook Pia Dijkstra (D66) en Khadia Arib (PvdA-lid en Kamervoorzitter) zien de bezoekers van het Nieuwscafé als een goede kandidaat om het land te besturen (beiden 14,8% van de stemmen). Fleur Agema (PVV) behaalde een vierde plaats 11% van de stemmen.

Khatalijne Buitenweg (GroenLinks) en Marianne Thieme (PvdD) kregen beiden 7,5%, van de stemmen en Renske Leyten (SP) en Carola Schouten (CU) kregen beiden 3,7% van de stemmen. In Tanya Hoogwerf (VNL) zag nog niemand een potentiële premierskandidaat.

Libelle Kiescoach

69% van de Libelle-lezeressen vindt dat Nederland toe is aan een vrouwelijke minister-president. Maar op welke partij ze op 15 maart gaan stemmen? Daar is 46% nog altijd niet uit. Sterker nog, ze twijfelt méér dan bij eerdere verkiezingen. Weet jij het ook nog niet? Vul dan de Libelle Kiescoach in, speciaal gericht op onderwerpen die jou aan het hart gaan. Klik hier om naar de Libelle Kiescoach te gaan.

LEES OOK:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden