The passion Beeld ANP /  ANP Kippa
The passionBeeld ANP / ANP Kippa

Deze radiopresentator is de nieuwe verteller in ‘The passion’

Op Witte Donderdag (14 april) komt KRO-NCRV met een nieuwe editie van The passion. Aan het Bijbelse evenement, dat dit jaar in Doetinchem plaatsvindt, doen onder anderen Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria) en Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) mee.

Milou WindhorstANP / ANP Kippa

Het verhaal van kindeke Jezus krijgt extra jeu door de diepe radiostem van kersverse verteller... Ruud de Wild.

Wat niet veel mensen weten over De Wild is dat hij opgroeide in een streng protestants milieu. Zo verrassend is het dus niet dat hij voor The passion van dit jaar werd gevraagd de verteller te zijn.

Dit zegt hij er zelf over: “Het paasverhaal ken ik al sinds mijn jeugd. Het is niet alleen een religieus verhaal, ook maatschappelijk heeft het ons nog veel te zeggen in deze tijd. Als verteller in The passion wil ik mij net zo onderzoekend opstellen als in mijn podcasts. Ik weet de antwoorden ook niet, maar ik stel me ervoor open. Het thema ‘alles komt goed?!’ is inmiddels mijn levensmotto. Niet alles hoeft altijd desastreus fout te gaan. Het leven is te kort voor gedoe.”

Bekende gasten

Het is alweer de twaalfde editie van het evenement, dat telkens op een andere locatie wordt gehouden. Veel bekende gasten hebben inmiddels al een steentje bijgedragen aan de Bijbelvertelling, van Edsilia Rombley en Lucille Werner tot Jeroen van Koningsbrugge en Martijn Krabbé.

Bron: AD.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden