null Beeld

Deze romantische video eindigt heel anders dan je verwacht

De video lijkt te gaan over een kalverliefde op een high school, maar wie goed oplet ziet dat er zich eigenlijk een groot drama afspeelt.

Irene de Waal

Je ziet een jongen, Evan, in de bieb op een Amerikaanse high school. Met zijn pen krast hij I'm bored in de houten tafel. Als hij op een andere dag opnieuw aan die tafel gaat zitten, heeft iemand in een sierlijk handschrift gereageerd met: "Hi bored, nice to meet you." Daarna volgt een romantische uitwisseling van zinnen op de tafel. Ondertussen zie je blije pubers rondlopen. Dit filmpje moet wel een happy end krijgen. Denk je.

Bekijk nu eerst het filmpje voordat je verder leest.

Wat je niet ziet

Niets is dus minder waar. Al die tijd heb je vooral dingen níet gezien in dit filmpje. Want terwijl je naar Evan zat te kijken, miste je alle signalen van een jongen die een schietpartij aan het voorbereiden was. Een jongen die wordt gepest en van wie niemand doorheeft waar hij eigenlijk mee bezig is.

Stichting Sandy Hook Promise

Het filmpje is gemaakt door Sandy Hook Promise, een stichting die is opgericht na de schietpartij in 2012 op de basisschool Sandy Hook in de Amerikaanse staat Connecticut. Daarbij komen 7 docenten en 20 kinderen om het leven. De 2 oprichters verloren hun 6-jarige zoontje bij de aanslag.

Signalen

Volgens de stichting geven de mensen die een aanslag plegen vooraf vaak signalen. Van alle aanslagplegers heeft zo'n 75% eerder al eens over zijn gewelddadige plannen gepraat. Alleen: als je niet weet waar je op moet letten, mis je die signalen. Precies zoals in het filmpje.

LEES OOK:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

Bron: Sandy Hook Promise, beeld: Kijk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden