null Beeld Pexels
Beeld Pexels

Deze sterrenbeelden zijn een kei in manipuleren (maar dat kan juist in je voordeel werken)

Manipuleren is over het algemeen een eigenschap die vooral als negatief en giftig wordt bestempeld. Maar niet alle vormen van manipulatie draaien om list en bedrog. Zo zijn de volgende sterrenbeelden het meest manipulatief, zonder dat je daar veel last van hoeft te ondervinden.

manipuleren kun je leren

Misschien brengt het woord manipulatie je terug naar een tijd waarin je samen was met een vervelende ex. Of wie weet doet het je denken aan een collega die je het leven zuur probeerde te maken. Maar dat het niet altijd een slechte eigenschap hoeft te zijn, bewijzen de volgende sterrenbeelden.

De charmante Tweelingen (21 mei - 21 juni)

Het is waar: de gemiddelde persoon met Tweelingen als sterrenbeeld heeft verschillende ‘gezichten’. Gezichten die ze kunnen opzetten waardoor ze zich als een kameleon aan iedere situatie aan weten te passen. Met hun charmante voorkomen en vlotte babbel kunnen ze je zelfs nog een kop dampende thee verkopen ten tijde van een hittegolf.

Ze zijn een ster in jou in hun verhaal laten geloven, maar zelden zijn hun manipulatieve manieren ‘gevaarlijk’. Tenzij dat wel hun intentie is, natuurlijk. Tweelingen houden er nu eenmaal van om dingen interessant te maken.

De piekerende Kreeft (22 juni - 22 juli)

Gevalletje ‘stille wateren hebben diepe gronden’. Kreeften kunnen bijzonder stormachtig en overweldigend zijn. Door hun kennis binnen het spectrum van emoties zijn ook zij in staat om te manipuleren. Omdat ze vaker niet dan wel communiceren over hun gevoelens, zijn Kreeften over het algemeen behoorlijke piekeraars. In plaats van over hun emoties te praten, kunnen ze hun toevlucht zoeken in manipulatie om onder een conflict uit te komen.

Hoewel ze aan de ene kant veel liefde willen ontvangen (en kunnen geven), zijn ze aan de andere kant menselijke leugendetectors. Die combinatie veroorzaakt veel stress. Onthoud dat de gemiddelde Kreeft vooral zo dicht mogelijk bij zijn of haar dierbaren wil zijn. Geen sterrenbeeld heeft waarschijnlijk zoveel liefde te geven als een Kreeft.

De stiekeme Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Eén steek van een Schorpioen kan zomaar een dodelijke klap zijn. Niet voor niets staat de Schorpioen bekend als het meest manipulatieve sterrenbeeld. Ze zijn in staat om je zwakke plekken te ontdekken en kunnen je precies vertellen wat je wil horen, waardoor je ze in ruil informatie geeft waar ze misschien naar verlangen.

Niet getreurd, want als je aan de goede kant van de Schorpioen staat, werkt dit vooral in je voordeel. Hun ‘sluwe’ manieren zijn niet alleen een poging om de controle te krijgen, maar ook om zichzelf en hun dierbaren te beschermen. Kom je aan de slechte kant van dit sterrenbeeld terecht? Dan kun je het maar beter snel goedmaken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elite Daily

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden