Déze sterrenbeelden zijn geboren rijmers (en maken de beste Sinterklaasgedichten) Beeld Getty Images
Déze sterrenbeelden zijn geboren rijmers (en maken de beste Sinterklaasgedichten)Beeld Getty Images

Surprise

Déze sterrenbeelden zijn geboren rijmers (en maken de beste Sinterklaasgedichten)

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent voor veel mensen dat Mick’s Rijmwoordenboek de komende tijd weer de meest bezochte site gaat worden. Voor sommigen is het schrijven van een Sint-gedicht een ware kwelling, maar niet voor mensen met déze sterrenbeelden.

Mirna WiggersGetty Images

Het hebben van taalgevoel kan heel handig zijn. Vooral als de laatste maand van het jaar voor de deur staat en er weer het een en ander aan gedichten moet komen. Denk je dat je geen taalgevoel hebt? Misschien kan je dan toch júist goed zijn in rijmen. Dat zit zo.

Sterdichters

Er zijn bepaalde sterrenbeelden die beter zijn in het schrijven van gedichten dan anderen. Dat heeft te maken met de karaktereigenschappen van die sterrenbeelden, die door de schrijvende kunst naar buiten kunnen komen. Hier komen ze:

1. Vissen

Mensen met sterrenbeeld Vissen zijn bij uitstek romantisch. Het zijn vaak dagdromers met een grote fantasie. Ze houden ervan om hun liefde te uiten middels taal en kunnen hun gevoelens goed uitdrukken. Door de rijke fantasie én het goede expressievermogen zijn Vissen goed in rijmen, erg handig!

2. Kreeft

Kreeften kunnen zich verbaal goed uiten. Zij kunnen gevoel makkelijk gieten in de meest prachtige liefdesgedichten, maar ook een vrolijk Sinterklaasgedicht moet prima te doen zijn.

3. Schorpioen

Schorpioenen zijn weliswaar goed in dichten, maar doen dat meestal niet op de traditionele manier. Een Schorpioen kijkt eerder naar het verleden voor inspiratie. Dat is handig, want een Sint-gedicht gaat vaak over het afgelopen jaar. Schorpioenen zetten prachtige ritmische gedichten in elkaar waarbij échte rijm niet eens nodig is.

4. Tweelingen

Tweelingen zijn vaak erg artistiek en een groot deel van hen kan dat uiten in woorden. Ze overdonderen hun omgeving regelmatig met de meest sterke pleidooien en de mooiste verhalen. Voeg daar een paar rijmwoorden aan toe en zo heeft een Tweeling binnen no-time een heerlijk Sinterklaasgedicht.

5. Maagd

Maagden zijn aanbidders van de schoonheid in het leven. Ze vertellen daar graag over in rijke, dichterlijke taal. Ze hebben de gave om positieve en negatieve dingen met elkaar te verwerken tot een gedicht. Zo’n gedicht is vaak motiverend en opbeurend, want dat is hoe de Maagd in elkaar steekt: altijd een positieve blik op de toekomst.

Bron: Pinkvilla, Yourtango.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden