null Beeld

Deze stoere kinderen staken een stokje voor de ontvoering van hun broertje

Het is de nachtmerrie van veel ouders: dat je kind wordt meegenomen door een vreemde. Afgelopen weekend voltrok een dergelijke nachtmerrie zich in het echt, in Amerika. Maar deze kinderontvoerder kwam gelukkig niet ver. De broer (10) en zus (8) van de peuter staken er namelijk een stokje voor. 

A.V.

Het gebeurde afgelopen weekend, in een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Washington. De drie kinderen (10, 8 en 2) waren aan het spelen in het park. Een onbekende man kwam op ze af, maar niet om zomaar een praatje te maken. De engerd griste het peutertje uit zijn buggy en ging er als een speer mee vandoor. Op deze bewakingsbeelden zie je hoe de man wegrent met het jongetje in zijn armen:

https://www.youtube.com/watch?v=jr2xLyYvDKg&t=16

Achtervolging

Op de beelden zie je vervolgens ook hoe het zusje achter de man en haar broertje aanholt. De oudste broer van 10 rent er daarna ook achteraan, terwijl hij de buggy nog braaf voor zich uitduwt. Wat je niet goed ziet is dat de kinderen schreeuwen om hulp. Ze maakten zelfs zo veel lawaai dat twee tieners in de buurt ervan opschrikten en ook achter de man aan gingen.

Voortvluchtig

De man, die op een gegeven moment dus door vier kinderen werd achtervolgd, liet het jongetje uiteindelijk achter en maakte zich uit de voeten. Hij is nog steeds voortvluchtig, maar de politie zit inmiddels vol op de zaak. Die vinden het geweldig wat de kinderen hebben gedaan. Hard schreeuwen en mensen in de buurt om hulp vragen, zoals deze stoere kinderen deden, is volgens de politie namelijk het beste wat je in zo'n situatie kan doen.

Oppas

De ouders van de kinderen waren helemaal van slag toen ze het hoorden. Ze waren natuurlijk ook door het dolle heen toen ze hun kinderen weer konden vasthouden. Juist die middag hadden ze een oppas geregeld. Die vond het goed dat ze buiten gingen spelen.

Heb jij je kinderen ook wel eens alleen gelaten? Ben je ook wel eens bang geweest dat je kind werd ontvoerd? Praat mee op het forum!

Bron: RTL Nieuws, AD.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden