Groepsfoto Beeld RTL/Tom Cornelissen
GroepsfotoBeeld RTL/Tom Cornelissen

Wow!

Déze twist in de eerste aflevering van ‘Expeditie Robinson’ zet de boel flink op zijn kop, maar kijkers zijn matig enthousiast

Bijna anderhalf miljoen mensen keken gisteren naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Het beloofde al een bijzondere editie te worden toen duidelijk werd dat de groep moest overleven in Kroatië, waar het niet bepaald het tropische klimaat als op de Filipijnen hangt. Maar het programma bleek nog een verrassing in petto te hebben.

Mirna WiggersRTL/Tom Cornelissen

“Een unieke en ongepolijste editie”, belooft Nicolette Kluijver in haar introductie.

Oud-deelnemers

Dit jaar keren namelijk maar liefst acht oud-deelnemers van Expeditie Robinson terug in het programma: Anouk Maas, Do, Jayjay Boske, Loek Peters, Loiza Lamers, Rob Geus, Saar Koningsberger en Wietze de Jager krijgen op een ander eiland een tweede kans. Ze weten dat er even verderop ook een strijd om de winst speelt. De kandidaten op het andere eiland, waar dus de ‘reguliere’ Expeditie plaatsvindt, hebben echter geen idee wat voor twist ze te wachten staat.

Samensmelting

Op een later moment in het seizoen komt het namelijk tot een samensmelting van wat er op dat moment over is van beide groepen. Pas dan zullen de reguliere deelnemers beseffen dat er al die tijd al een andere groep ook aan het strijden is. De afleveringen met de andere groep worden iedere donderdag uitgezonden, dus naast de uitzendingen die er altijd al zijn op zondag.

Kijkers

Aanvankelijk waren de kijkers enthousiast over de twist, maar toen duidelijk werd welke acht oud-kandidaten een tweede kans krijgen zakte dat enthousiasme in.

Gelukkig zijn er toch ook kijkers die wel blij zijn met de wending:

Benieuwd wie al die kandidaten nou zijn? Lees hier een artikel over alle details rondom de deelnemers van dit jaar.

Bron: ANP, Expeditie Robinson, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden