Onverwachts moest déze kandidaat naar huis. Beeld Expeditie Robinson/RTL
Onverwachts moest déze kandidaat naar huis.Beeld Expeditie Robinson/RTL

Die zagen we niet aankomen: déze kandidaat werd onverwachts weggestemd

Het einde van dit seizoen Expeditie Robinson komt in zicht. Sinds de samensmelting van de verschillende kampen, een paar weken geleden, strijden de kandidaten individueel tegen elkaar. De ene na de andere kandidaat wordt weggestemd door slinkse afspraken van de expeditieleden. Gisteren werd ogenschijnlijk uit het niets een kandidaat weggestemd die dat totaal niet zag aankomen.

Expeditie Robinson

Mirna WiggersExpeditie Robinson/RTL

De kijkers hebben zondagavond kunnen zien hoe Yuki, René, Britte en Anouk in de gevarenzone verkeerden en iemand moesten wegstemmen. Eerder won Jasmine al de immuniteitsproef en pakte de boot naar winnaarseiland.

Snode plannen

Het leek erop dat de groep Yuki of Anouk wilde wegstemmen. In gesprekken achter hun ruggen om werden de plannen gesmeed, maar toen het tijd was voor de Eilandraad liep het toch anders. De kandidaten keerden plots René Meurs de rug toe. Hij kreeg de meeste stemmen en voor hij het wist kon hij zijn spullen pakken en vertrekken.

Verrast

“Jan van Halst zou zeggen: geniale meesterzet. Koekje van eigen deeg”, reageert René. Op de vraag wat er precies is gebeurd, reageert hij: “Van alles blijkbaar, waarvan ik geen weet heb gehad. Dat is jammer, maar ik heb ontzettend genoten van deze expeditie en ik ben heel blij dat ik deze dagen met deze mensen heb doorgebracht. En ik hoop dat ze het alle drie nog heel ver schoppen.”

Verraden

Hij voelt zich achteraf niet verraden door zijn eilandgenoten. “Nee helemaal niet, als dit is hoe het loopt, dan is dit het einde.”

Bron: Expeditie Robinson.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden