null Beeld ANP SEM VAN DER WAL
Beeld ANP SEM VAN DER WAL

Diederik Gommers haalt uit naar Hugo de Jonge: “Niet klagen, maar regelen”

Diederik Gommers heeft zich op Radio 1 uitgesproken over het trage vaccinatietempo van Nederland. Volgens de IC-arts moet er juist nu doorgepakt worden om overvolle IC's te voorkomen. Daarom had hij een boodschap voor Hugo de Jonge: "Niet klagen, maar regelen."

Online redactie LibelleANP SEM VAN DER WAL

Nederlanders krijgen volgens Gommers eerder hun vrijheid terug met een meer eigenwijze minister. Het aantal patienten op de IC's loopt weer op en gaat volgens Diederik Gommers de komende weken nog flink omhoog. "Mocht dat verder doorschieten, dan moeten we de reguliere zorg weer gaan afschalen."

Covid-patiënten in het ziekenhuis

75 procent van de mensen die worden opgenomen met covid in de ziekenhuizen, is volgens Gommers boven de zestig jaar. "Die groep van zestig tot tachtig jaar moet nu als een speer gevaccineerd worden. Als je de eerste prik gehad hebt, dan is veertien dagen tot drie weken later het risico 90 procent lager om opgenomen te worden in het ziekenhuis met ernstige covid-klachten", aldus Diederik Gommers.

Diederik Gommers over vaccinatie

Hij vindt het dan ook te makkelijk om te zeggen dat tegenvallende leveringen de oorzaak zijn van het trage vaccineren. "Daar gaat hij over. De politiek moet zaken doen met de Europese Gemeenschap. Het Verenigd Koninkrijk is ook een beetje eigenwijs. Die hebben ook de snelheid erin gehouden. Dat ligt bij de minister. Wij kunnen alleen maar vragen of hij die dingen kan regelen. Maar hij moet niet klagen, hij moet het proberen te regelen binnen z'n mogelijkheden."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Radio 1. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden