Getty Images Beeld SOPA Images/LightRocket via Gett
Getty ImagesBeeld SOPA Images/LightRocket via Gett

Ophef

Diederik Gommers reageert op ‘covid is peanuts’-uitspraak uit filmpje

Intensivist Diederik Gommers (57) heeft gereageerd op ophef die is ontstaan nadat er een filmpje rond ging waarin hij uitspraken deed als ‘de hele covid is peanuts’ en ‘alle jongeren worden er helemaal niet ziek van’. Diederik laat op zijn Instagram weten dat het niet zijn bedoeling is geweest om minachtend te doen over het virus en dat zijn uitspraken in een bepaalde context werden gedaan.

Erandi GodinezSOPA Images/LightRocket via Gett

Diederik deed de uitspraken in een interview met jongerenplatform Nieuwskamer en het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Het gesprek ging over het effect van de coronapandemie op jongeren.

Meer bewegingsvrijheid voor jongeren in pandemie

De intensivist pleit in het gesprek voor aparte maatregelen voor jongeren. Hij vindt dat de jonge generatie een plan moet maken hoe ze zelf meer bewegingsvrijheid in de pandemie kunnen krijgen. “Wat heel belangrijk is, is dat jongeren bijna niet ziek worden. Dat is niet 0 procent, maar de kans is bijzonder klein. Dan kan je wel nog long-covid-klachten krijgen, maar ook bij jongeren is die kans relatief klein.” En dat terwijl de coronamaatregelen volgens hem juist veel impact hebben op jongeren. “Ik vind gewoon dat jullie het gesprek aan moeten gaan, van: we verliezen nu twee jaar van onze belangrijkste ontwikkeling in ons leven. Het is een belangrijke fase in je leven om jezelf te leren kennen. Wij willen meedenken in een veilige oplossing.”

Reactie Diederik

Aan het einde van het gesprek vergelijkt Diederik de coronapandemie met klimaatvergadering en andere virussen, als ebola. In dat opzicht is het coronavirus voor jongeren volgens hem ‘peanuts’. “Dit is toch een virus van niks dan eigenlijk. We sluiten elkaar op, maar we worden er eigenlijk niet ziek van”, zo verwijst Gommers naar de jongere generatie. Al snel ging op social media een filmpje rond van de ‘covid is peanuts’- uitspraak. Diederik laat nu weten dat zijn uitspraak in de context van het gesprek rond de situatie voor jongeren gezien moet worden. “Het is totaal niet mijn intentie geweest om minachtend te doen over het virus of te suggereren dat het niks voorstelt.”

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden