null Beeld ANP/SEM VAN DER WAL
Beeld ANP/SEM VAN DER WAL

Diederik Gommers schrikt van ic-prognose in 'Humberto': “Het gaat harder dan gedacht”

Dinsdagavond was Diederik Gommers te gast bij de talkshow Humberto. Daar schrok hij van de prognose van het RIVM over de ic-opnames.

Tara StokdijkANP/SEM VAN DER WAL

Het RIVM toonde de prognose dinsdag aan de Tweede Kamer. Volgens deze prognose stijgt het aantal coronapatiënten op de intensive care tot minstens 150 en mogelijk tot 600. Nu liggen er nog 75 covidpatiënten op de ic's.

Gommers schrikt van prognose

Gommers, nota bene de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, had deze prognose nog niet gezien en schrok er in de uitzending van Humberto van.

Niet eerder gezien

“Ik schrik wel een beetje van deze prognose, want die had ik tot nu toe niet gezien. Wij hebben gehoord dat het met covid heel misschien weer uit de hand kan lopen in de winter, maar niet de komende weken of maanden. Afgelopen OMT-vergaderingen hebben wij deze prognose niet gezien”, aldus Gommers.

Sneller dan gedacht

Hij vervolgde: “Het gaat harder dan gedacht. Het RIVM zei eerder wel dat ze grote onzekerheid aan zagen komen, maar dat het aantal ic-opnames beperkt zou blijven. Als dit aantal wel zou stijgen, zou dit volgens hen pas rond oktober, november zijn.”

Reguliere zorg

Gommers hoopt dat de daling in besmettingen doorzet. Hij is bang dat er anders opnieuw grote problemen ontstaan rondom de reguliere zorg: “We hebben zoveel reguliere zorg moeten uitstellen door covid, waardoor mensen zelfs kwamen te overlijden. Met de ziekenhuizen maken we nu plannen om de rest van het jaar zoveel mogelijk reguliere zorg in te halen. Daar zijn ic-bedden voor nodig.”

Annet en Frank werkten allebei in de corona-brandhaard

Bron: RTL Nieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden