Diederik Gommers stopt per begin 2022 als voorzitter van het NVIC en lid van het OMT. Beeld ANP / EPA
Diederik Gommers stopt per begin 2022 als voorzitter van het NVIC en lid van het OMT.Beeld ANP / EPA

STAPJE TERUG

Diederik Gommers stopt als OMT-lid: “Heerlijk om weer te verdwijnen in de anonimiteit”

Sinds het uitbreken van het coronavirus is Diederik Gommers één van de vaste gezichten die op televisie in simpele taal uitleg geeft over het virus. Maar vanaf begin 2022 doet de sympathieke voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) een stap terug. Dat meldt Nu.nl.

Renée MulckhuijseANP / EPA

Dat betekent ook dat Diederik vanaf dat moment niet langer lid is van het Outbreak Management Team (OMT) dat het kabinet adviseert over de coronamaatregelen.

Diederik Gommers stopt als lid OMT

De ic-arts schreef vijf jaar geleden voorzitter van de NVIC op zijn cv bij. Die functie mocht hij maximaal twee termijnen van drie jaar vervullen. Als voorzitter is Diederik één van de vaste leden van het OMT in de coronacrisis. Maar nu die taak er bijna op zit, zal zijn opvolger zijn plek overnemen in het team. Wie Diederik opvolgt, wordt begin februari bepaald.

Anonimiteit

Diederik kijkt uit naar de komende periode. “Als ik gevraagd word om uitleg te geven over het virus of over de situatie in het Erasmus MC, dan ben ik zeker bereid dat te doen”, vertelt hij. “Maar over de NVIC ga ik dan niet meer. Ik wil mijn opvolger niet voor de voeten lopen. Ik vind het ook heerlijk om weer te verdwijnen in de anonimiteit.”

De ic-arts heeft meerdere keren overwogen om uit het OMT te stappen, zo staat er in het over hem verschenen boek Intens. Ondanks dat hij meer openheid wilde over wat er in de vergaderingen werd besproken, bleef Diederik toch. Zijn vertrek zou anders voor verwarring bij het ‘grote publiek zorgen’.

Maar nu zijn termijn erop zit, is de weg vrij voor zijn opvolger om het over te nemen.

Wat gaat Diederik Gommers hierna doen?

Diederik heeft straks tijd om zich meer te focussen op de functie die hij nu al bekleedt: werken als hoofd van de intensive care van het Erasmus MC in Rotterdam. De 57-jarige heeft grote ambities. “We doen ic-zorg al 25 jaar op dezelfde manier en ik vind dat daar vernieuwing in moet komen. Voor ik met pensioen ben, wil ik de ic-zorg veranderd hebben.”

Bron: Nu.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden