null Beeld

Dik

VrouwOnline.nl

"Wat is ie dik geworden" denk ik

als hij het podium op gaat.

Ik schrik van mijn gedachte.

En vind het dan weer raar dat ik er van schrik.

De man op het podium is inderdaad dikker geworden.

Ik moet een minuut of tien wennen,

dan is het beeld dat ik in mijn hoofd van hem had, vervangen door het beeld dat ik nu op het toneel zie staan.

Toch kan ik er niets aan doe tijdens de voorstelling zo nu en dan nog te denken "Wat is ie dik geworden".

De muziek en de liedjes zijn goed en mooi.

Erg goed en erg mooi.

En het stoort me dat ik soms toch weer aan dat dik zijn moet denken.

Ik merk dat ik me afvraag of hij het zelf erg zal vinden dat ie dikker is geworden. Dat ik benieuwd ben waardoor het komt. Hij is gestopt met roken, vertelt hij halverwege de voorstelling. Zal hij misschien de sigaretten hebben vervangen door eten? Zou hij zo vaak in de studio hebben gezeten dat hij amper lichaamsbeweging heeft gehad? Hij zal toch niet ziek zijn en medicijnen moeten slikken?

In de pauze hoor ik anderen zeggen wat ik dacht. "Hij is wel dikker geworden". Ik voel me aangesproken. Alsof er een geheime vereniging van dikkerds is, waar hij en ik nu samen lid van zijn. Alsof ik op moet komen voor iemand die ik niet persoonlijk ken, alleen maar omdat we allebei een hoger BMI hebben.

Het Geheime Genootschap van Dikkerds (dat dan ironisch genoeg de afkorting GGD meekrijgt) bestaat niet, maar het zou kunnen bestaan. Net zoals roodharigen elke roodharige in een groep mensen meteen spotten, zie ik al gauw welke dikkerds er zich nog meer bevinden in mijn directe omgeving. Het is een gave :wink:

De zanger zingt zijn liedjes. En vertelt zijn verhalen. Wij luisteren en genieten. Uiteindelijk gaat het om de woorden en de muziek. Als de voorstelling is afgelopen komt iedereen blij naar buiten. Ik hoor alleen maar tevreden geluiden; "Wat is ie toch goed!".

Ik ben trots op het nieuwe lid van het Genootschap. Maar eigenlijk hoop ik dat hij en ik aan het eind van het jaar allebei alleen nog maar zullen horen "Wat is hij/zij slank geworden!". Zodat hij nog heel lang mag leven om mooie liedjes te maken. En ik nog heel lang mag leven om er naar te luisteren.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden