null Beeld

Dinand en Lucy over Guusje Nederhorst: “Ze speelt nog altijd een rol in het gezin”

Donderdagavond ging Art Rooijakkers in Rooijakkers over de vloer op bezoek bij Dinand en Lucy Woesthoff. Daar praat het koppel over de rol die Dinands overleden vrouw Guusje Nederhorst nog altijd in het gezin speelt. 

Eva Breda

Guusje Nederhorst

Het is ruim 16 jaar geleden dat Guusje Nederhorst overleed aan de gevolgen van borstkanker, na een huwelijk van amper een jaar met Dinand Woesthoff. In de periode na haar dood, toen Dinand nog volop aan het rouwen was, ontmoette hij Lucy. Nog altijd vormen de twee een koppel. Art Rooijakkers ging met ze in gesprek over hun leven.

Verliefd op Guusje

Al gauw kwam het gesprek op Guusje. Niet alleen vanwege haar overlijden, maar vooral vanwege de rol die zij vandaag nog speelt in het gezin. Lucy en Dinand geven beiden namelijk aan dat Guusje nog altijd van grote betekenis in hun leven is. Maar dat is iets wat zo is gegroeid, volgens Lucy. "Toen ik Dinand leerde kennen, was hij verliefd op Guusje", legt de Britse Lucy uit. Het verdriet dat hij voelde rondom zijn verloren liefde moest een plaats vinden. "De liefde is getransformeerd", zegt Lucy daarover. "Zij heeft haar plek nu en ik de mijne. Maar dat was een heel proces."

Tweede moeder

Dat Dinands twee grote liefdes inmiddels goed naast elkaar kunnen bestaan, bewijst de manier waarop het gezin met Guusje omgaat. Zo zien alle kinderen Guusje als hun tweede moeder, al hebben ze haar nooit gekend. De jongste dochter van Dinand en Lucy heeft zelfs 'Guusje' als tweede naam. En dat idee ontstond op een bijzondere manier.

Cadeautje van Guusje

Lucy was op vakantie in Thailand en bezocht daar een medium. Tijdens dat gesprek kreeg het medium contact met Guusje Nederhorst, vertelt Lucy. Guusje vertelde haar dat ze nog een dochter zou krijgen met Dinand, als cadeautje van haar. Een paar maanden later bleek Lucy inderdaad zwanger van een meisje. En dat cadeautje van Guusje, besloot ze naar haar te vernoemen.

"Donker naar het licht"

"Dat is het gezin dat we zijn geworden", vertelt Dinand. "Guus speelt daarin een rol." Hij is dan ook blij dat het verdriet rondom haar overlijden is omgezet in zoiets moois. "We hebben het donker naar het licht mogen brengen in de afgelopen 15 jaar. Eerst was er een shock, zelfmedelijden. Maar ik heb gezien dat ik me ook moet focussen op wat die persoon me heeft gebracht en hoe die persoon in mij huist."

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Rtl. Beeld: Brunopress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden