null Beeld

Dinsdag 10 februari in beeld

Na het volgen van de cursus 'Nee zeggen tegen alcohol' van Halt, zeggen de meeste jongeren nog altijd volmondig 'ja' als hen een drankje wordt aangeboden. Na zes maanden drinken de pubers net zoveel als voor die tijd. De zes-uur-durende cursus werd in 2006 ingevoerd voor jongeren die een strafbaar feit hadden gepleegd onder invloed van alcohol. 

Elselien van Dieren

Verder in het nieuws op dinsdag 10 februari:

null Beeld

Als koeien en varkens verdoofd geslacht worden, waarom vissen dan niet? Dat vraagt Wakker Dier in een brandbrief aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. Uit onderzoek van Wakker Dier zou blijken dat vissen zoals haring, schol en kabeljauw extreem lijden. "De dieren worden levend verwerkt, stikken of sterven langzaam door onderkoeling na levend invriezen", aldus de organisatie.

Het loopt allemaal wel heel soepel in dit spotje over 'de nieuwe zorg', vindt de Reclame Code Commissie. Ze hebben het ministerie van Volksgezondheid dan ook geadviseerd om niet meer op deze manier reclame te maken. Het spotje wordt niet langer uitgezonden.

null Beeld

Een sigaretje roken op het schoolplein is er voor de helft van de middelbare scholieren in Nederland niet meer bij. Twee jaar geleden gold er nog op een kwart van de schoolpleinen een rookverbod, meldt het Longfonds. In Overijssel worden pubers het minst snel in de kraag gevat door de conciërge , daar geldt het verbod slechts op 21% van de scholen. In Flevoland ligt het lastiger, daar is roken op 60% van de schoolpleinen verboden.

null Beeld

Vette pech als je net vandaag iets wilde uitzoeken op de website van de Rijksoverheid. De site ligt namelijk al de hele dag plat door een storing. Ook de website van telecombedrijf Telfort en de populaire weblog Geen Stijl werken niet.

Bron: ANP, NOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden