null Beeld

Dit breekt ieders hart: het laatst ontvangen berichtje

Op de pagina The Last Message Received delen mensen massaal het laatste berichtje dat ze kregen van een geliefde voordat hij of zij nooit meer iets van zich liet horen. Omdat de relatie voorbij was, of omdat de afzender overleed...

Susan Dalstra

De berichten op de website breken stuk voor stuk je hart. Vooral als je de context ziet en leest waarom diegene daarna niks meer van zich liet horen. De oprichter van de site is de pas 15-jarige Emily Trunko. "Ik ben altijd gefascineerd geweest door het leven van anderen", vertelt ze aan Buzzfeed. "Ik bedacht dat het laatste berichtje dat iemand stuurt voor een scheiding of voordat iemand overlijdt heel indrukwekkend is."

LEES OOK: HARTVERSCHEUREND - OUDERS VINDEN BRIEFJE VAN OVERLEDEN ZOON

Sommige berichtjes zijn verdrietig, andere ronduit hard of kwetsend. Maar zoals Emily zegt: "ze maken stuk voor stuk indruk". Hier een greep uit de vele berichten:

"Het laatste berichtje dat mijn oma stuurde voordat ze een hartoperatie onderging. Ze overleed 9 dagen later."

http://thelastmessagereceived.tumblr.com/post/134062003282/last-message-my-grandma-sent-me-when-she-went-into

"Ik was op een feestje van de studentenvereniging en dat was de laatste keer dat ik hem zag. Later bleek dat hij naar huis was gereden en zelfmoord had gepleegd. Ik wist dat er iets mis was toen ik niks meer van hem hoorde. We waren verliefd en samen een toekomst aan het plannen. Hij liet ook een zoon achter."

null Beeld

"Een paar dagen voor dit berichtje stuurde hij me dat hij nog steeds van me houdt. We waren al 4 jaar de beste vrienden en erg verliefd op elkaar. Opeens veranderde hij en gedroeg zich als een volslagen onbekende. Hierna heb ik niks meer van hem gehoord."

null Beeld

"Mijn beste vriend, mijn alles, mijn partner en soulmate gedurende 12 jaar overleed in de nacht van 24 augustus aan een overdosis. Rond 11 uur 's avonds voelde ik uit het niets een golf van verdriet over me heen spoelen. Ik vermoed heel sterk dat dit het moment was waarop hij overleed. Het laatste gesprek dat we hadden ging over hoe druk ik het had op mijn werk.

http://thelastmessagereceived.tumblr.com/post/133888004461/my-best-friend-my-everything-my-partner-my

Bron: The Last Message Received/Buzzfeed

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden