null Beeld

Dit gaan we doen: van tuinmarkt tot schelpenspreekuur

Dit weekend is er van alles te doen: de tuinmarkt op landgoed Rosendael, het schelpenspreekuur in Zeeland, dierenschedels bekijken, of een dansje wagen bij één van de fijne festivals. Want de enige vraag dit ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten?

online redactie Libelle Daily
  • Hup, naar buiten

4x leuk in het weekend

1. Agapanthus tuinmarkt, Landgoed Rosendael, Rozendaal (Gelderland)

De Agapanthus is een bijzondere kuipplant. Tijdens de jaarmarkt op 17 en 18 juli laten kwekers vanuit het hele land verschillende soorten van deze plant zien, die ook wel de liefdesbloem wordt genoemd. De locatie is het weelderige Landgoed Rosendael, waar meer dan 100 soorten van de plant groeien.

2. Schelpenspreekuur

Welk diertje woont er in deze schelp? Bij openluchtmuseum Terra Maris in het Zeeuwse Oostkapelle wordt zondag 19 juli van 11.00 tot 13.00 uur schelpenspreekuur gehouden. Voor alle vragen over strandvondsten.

3. Beelden aan zee

In het Haagse museum Beelden aan Zee staat deze zomer de hedendaagse beeldhouwkunst uit Vlaanderen centraal. Een visueel spektakel met werk van gevestigde en jonge Vlaamse kunstenaars.

4. Schedels kijken

De holenbeer en de reuzenbever zijn al duizenden jaren uitgestorven, maar hun indrukwekkende schedels en skeletten zijn tot eind augustus te zien in het Natuurdiorama op de Holterberg, tijdens de expositie Stones & bones.

Braziliaanse passie in Amsterdam

Op 18 en 19 juli barst het Viva Brasil Festival weer los in het Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis. Dit Braziliaanse muziekfestival biedt een podium aan gevestigde namen en nieuw talent.

Welkom to the Village

Op 17, 18 en 19 juli creëert het festival Welcome to The Village, het mooiste kleine dorp in Nederland. Met goede muziek, lekker eten en mooi design. Dit jaar zijn er 85 (inter)nationale acts te zien. Het festival wordt net buiten Leeuwarden georganiseerd door een grote groep vrienden en ongeveer 500 vrijwilligers, wat zorgt voor een ongedwongen sfeer.

Ibiza in Brabant

Beachclub Puur in Drimmelen wordt zondag 19 juli omgetoverd tot een magisch shopwalhalla (met dj!) aan het strand. Want op die dag wordt de We Love Ibiza Fair gehouden, geïnspireerd op de moderne hippiemarkt. Je vindt er mode, beautyproducten en sieraden met de uitstraling van het populaire Spaanse eiland. En ook nog reisinformatie!

  • Lekker binnen blijven

Bioscooptip

In grazia di Dio speelt zich af op het platteland van Zuid-Italië, waar een kleine textielfabriek vanwege de economische crisis de poorten moet sluiten. De 3 generaties vrouwen die afhankelijk zijn van dit familiebedrijf moeten, om hun schulden te betalen, verhuizen naar het platteland. Om in hun levensonderhoud te voorzien, bewerken ze een eigen stukje grond en ontdekken ze dat deze nieuwe levensstijl ook zo zijn charmes heeft. Langzaam keert het plezier in hun leven terug – en dat zit 'm soms in kleine, onverwachte dingen. Nu in de bioscoop.

3x lekker lezen

Zin in wat spanning op het strand? Neem dan deze drie thrillers mee op vakantie, onlangs verschenen in het Nederlands.

1. Een circus van schimmen van R.J. Ellory

Deze literaire misdaadroman van rasverteller Ellory begint met een moord in het circus. Maar wanneer de FBI en de CIA erbij betrokken raken, gaat het onderzoek dieper dan alle betrokkenen hadden gehoopt.

2. Ongewis van Cath Staincliffe

Dit is het tweede boek van de auteur van de detective-serie Scott & Bailey (in Nederland uitgezonden door de KRO). Janet Scott en Rachel Bailey zijn vrouwelijke rechercheurs in Manchester. Zij worden erbij gehaald als er 3 lichamen worden aangetroffen in een flat. De vader en echtgenoot van de slachtoffers is verdwenen. Het vinden van deze man heeft de hoogste prioriteit, want ook de jongste 2 kinderen van het gezin blijken vermist te zijn. Er ligt grote druk op de zaak, en dat terwijl er bij Scott en Baily ook in hun privéleven van alles speelt.

3. Stilte voor de storm van Vanessa Lafaye

Florida, 1935. Een naderende orkaan brengt de onderhuidse spanning in een slaperig Amerikaans stadje tot uitbarsting. Een aanrader voor de liefhebbers van Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett.

Beeld: Marc van Praag, Esmee van Franken

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden