null Beeld

Dit gebeurt er als je een mok gehakt in de magnetron stopt

Het klinkt nogal vreemd: gehakt in een mok dat vervolgens de magnetron in gaat en zich binnen 3 minuten ontpopt tot een volwaardig gerecht. Toch werkt het. 

Susan Dalstra

Als je het leuk vindt om te experimenteren in de keuken maar geen zin of tijd hebt om uren te kokkerellen, is dit recept wellicht de moeite waard. Misschien kende je de mug-cake al, maar waarom zou je ook niet iets hartigs bereiden in een mok? Gehaktbrood, bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig:

  • zonnebloemolie
  • 2 tl melk
  • 1 tl ketchup
  • 2 tl havervlokken
  • beetje knoflookpoeder
  • zeezout
  • 100 gr gehakt

Zo werkt het:

Vet de mok in met zonnebloemolie. Meng de melk, ketchup, havervlokken, knoflookpoeder en het zout samen in de mok. Voeg vervolgens het gehakt toe en meng het geheel goed met elkaar. Zet de mok vervolgens 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Daarna even laten afkoelen en eventueel nog een beetje ketchup toevoegen.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Mathijs, de gezelligste kok van Nederland, maakt spaghetti bolognese met een rijkgevulde saus extra lekker door er broodkruim aan toe te voegen.

Bron: Littlethings.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden