null Beeld

Dit heerlijke pompoenrecept gaat het hele internet over

Oh, wat worden wij gelukkig van pompoen. Gekookt, geroosterd, in een soep of - stiekem het allerlekkerste - in muffins. En laat dat nou nét het meest populaire pompoengerecht op Pinterest zijn. Wij snappen wel waarom dit recept momenteel het internet over gaat. 

Dit recept voor pompoenmuffins is perfect om te bakken (en te eten) op een druilerige dag. De herfst is natuurlijk hét seizoen van de pompoen. Meer dan 13.000 mensen hebben dit 'Best Pumpkin Muffins Ever'-recept van de blog This Grandma Is Fun geliked. Het zijn zachte muffins met kaneel, kruidnagel en nootmuskaat die de smaak van pompoen nóg beter doet uitkomen. Aan de slag!

Het recept:

- 500 gram pompoenpuree

- 125 ml kokosolie, gesmolten

- 2 eieren

- 1 el volle melk

- 230 gram bloem

- 1/2 tl bakpoeder

- 1 tl baksoda

- 90 gram bruine suiker

- 2 el kaneel

- 1/4 el gemalen kruidnagel

- 200 gram kristalsuiker

- 1/4 el gemalen nootmuskaat

- 1/2 el zout

- 1 el vanille-extract

Ook nodig: staafmixer, muffin-bakblik, papieren muffinvormpjes.

En zo maak je de muffins:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats de papieren muffinvormpjes in het muffin-bakblik of vet hem in. Maak nu de pompoenpuree: schil de pompoen, snijd hem in blokjes en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Schep dit in een kom en zet de staafmixer erop.

2. Mix in een kom het meel samen met de suiker, bruine suiker, baking soda, bakpoeder, zout en specerijen. Meng en zet apart.

3. Mix in een kleinere kom de eieren, pompoenpuree, kokosolie, melk en vanille-extract. Meng goed met een spatel. Voeg deze natte ingrediënten toe aan de droge. Let op: het klopt dat je eindigt met een vrij dik beslag.

4. Heb je een ijsschep in huis? Gebruik deze dan om je muffinvormpjes te vullen. Je kunt het beslag ook met een lepel in de vormpjes gieten.

5. Bak ze vervolgens ongeveer 22 tot 24 minuten (afhankelijk van je oven, houd de muffins goed in de gaten). Als een vork of satéprikker schoon uit je muffins komt, zijn ze gaar. Laat de muffins minimaal 5 minuten afkoelen voordat je ze eet (we weten hoe lastig dat is, maar toch even doen). Aanvallen!

Meer food nieuwtjes en lekkere recepten in je inbox? Schrijf je nu in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland.

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: Istock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden