null Beeld

Dit is alles wat je moet weten over rabarber

Elke maand besteden we aandacht aan een vers product van Albert Heijn. Deze week: alles wat je moet weten over rabarber.

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Albert Heijn

Marleen Koolmees is redactiemanager bij Libelle en presenteert de kookwedstrijd bij Keizer Culinair. Deze week maken 3 lezeressen hun favoriete gerecht met andijvie. Marleen: “Mijn vader was banketbakker dus ik ben echt dol op de zoete recepten die je met rabarber kunt maken! Maar de groente past ook heerlijk in hartige gerechten en wat heel fijn is: rabarber is ook nog eens ontzettend gezond.”

Met voetje

Het rabarberseizoen loopt van maart t/m augustus. Rabarber wordt met de hand geoogst. De stengel wordt voorzichtig losgetrokken van de plant zodat het ‘voetje’ er nog aan blijft zitten. Dat is beter, anders loopt het vocht uit de stengel en is-ie eerder uitgedroogd. Een goede rabarber ziet er glanzend en fris uit. Bij het breken van de stengel moet een knak te horen zijn. En: hoe roder de stengels, hoe zoeter de rabarber.

null Beeld

Zoet & hartig

Rabarber wordt in de keuken vaak gebruikt als fruit in zoete nagerechten zoals moes, jam of compote maar het is ook heerlijk in hartige gerechten.

Wist je dat...

Rabarber goed is voor hart- en bloedvaten? De groente heeft namelijk een reinigende werking.

Vitaminebom

Rabarber is rijk aan vitamine C en bevat veel gezonde mineralen.

null Beeld

Ketjap kip met rabarber

Voor 4 personen:

1 kg kippenbout (1 schaal, zonder rugstuk)

6 el ketjap manis

6 el vloeibare honing

6 el zonnebloemolie

300 g verse rabarber

300 g witte snelkookrijst

1 stronk paksoi

Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de ketjap met 2/3e deel van de honing en de helft van de olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar beneden in de ovenschaal. Bak in 20 min. in het midden van de oven. Snijd de rabarber in stukken van 4 cm. Meng met de honing. Kook de rijst. Keer de kip om en schep de rabarber erbij. Zet nog 25 min. in de oven. Snijd de paksoi in repen. Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. en voeg peper en zout toe. Serveer met rijst en paksoi.

null Beeld

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden