null Beeld

Dít is de betekenis achter de volledige naam van baby Archie

Baby Archie is nog maar een paar dagen op de wereld, maar nu al wordt er overal volop over de kleine spruit gesproken en geschreven. Ook over zijn naam, want waar komt Archie Harrison Mountbatten-Windsor eigenlijk vandaan?

Gokken

In de maanden voor de geboorte van baby Sussex werd er volop gespeculeerd over de naam van de nieuwe royal baby. Wedkantoren konden de hoeveelheid gokken af en toe zelfs niet meer aan. Arthur, James, Alexander: er kwam van alles voorbij. Maar dat het Archie zou worden, had niemand verwacht (op déze Nederlandse columnist na).

Gewoon Archie

Harry en Meghan hebben er in elk geval voor gekozen om hun zoontje geen adellijke titel te geven. Als zoon van een hertog had Archie een graaf kunnen zijn, maar hij zal 'gewoon' Master Archie Mountbatten-Windsor zijn. Archie zou een afkorting kunnen zijn van Archibald. Van origine is het een Duitse naam en betekent het 'oprecht dapper'. Archibald komt in de stamboom van Harry's moeder Diana wel vaker voor. Grappig dat toch eigenlijk niemand deze naam aan zag komen.

Best logisch

De keuze voor Harrison als tweede naam is niet zo vreemd. Letterlijk gezien betekent dit 'zoon van Harry'. En de achternaam van baby Archie is ook vrij logisch. Alle mannelijke afstammelingen van de koningin dragen de naam Mountbatten - ook de zoons van prins William dus. En Windsor is het heersende koninklijk huis van het Verenigd Koninkrijk. Weer wat geleerd!

Zó gaan Harry en Meghan de kleine Archie opvoeden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: BBC. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden