null Beeld

Dít is de bijzonderste foto van Eberhard van der Laan

Het is een regenachtige dag in Amsterdam. Letterlijk en figuurlijk.

Tessa Heinhuis

Vandaag is bekendgemaakt dat burgemeester Eberhard van der Laan gisterenavond op 62-jarige leeftijd is overleden. De stad verliest daarmee een kleurrijke man die erg geliefd was door niet alleen Amsterdammers, maar ook door iedereen daarbuiten. Voor Eberhard bestond er geen mooiere stad dan Amsterdam.

Reacties

Locoburgemeester Kajsa Ollongren heeft gereageerd op het heftige nieuws. "De hele stad is verdrietig over het overlijden van onze burgemeester.

Ook voor het college, de raadsleden, de vele ambtenaren en de vele anderen die de afgelopen 7 jaar met hem hebben gewerkt, is het een enorm verlies.

De gedachten van het stadsbestuur en de gemeente gaan uit naar zijn vrouw en kinderen, en de andere nabestaanden.

Burgemeester Van der Laan deed alles voor de stad. Tot op het laatst heeft hij zich ingezet voor alle Amsterdammers. Daarvoor zijn wij hem ontzettend dankbaar, en verdient hij veel respect."

Volgens Amsterdammers was er deze morgen een regenboog te zien vlak bij het huis van Eberhard.

De nachtburgemeester, Mirik Milan, deelt zijn mooiste en sportiefste herinnering aan Eberhard: "De mooiste herinnering komt uit een inspiratiereis naar Berlijn. De liefde voor de stad, maar ook voor de voetbalclub van de stad gaat heel diep. Na een diner op de ambassade wilde Van der Laan heel graag AC Milan-Ajax kijken, een beslissend duel. Ik haakte aan, ik heb ook al 20 jaar een seizoenskaart. Toen zaten we met een klein groepje in de ambassade op een gigantisch scherm de wedstrijd te kijken."

Op social media gaat er een prachtige foto rond van de burgemeester, die is gemaakt in zijn jongere jaren. Hij kijkt gelukkig. En zo herinneren wij hem graag.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Parool. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden