null Beeld

Dit is de échte achternaam van prinses Mabel (en het is niet Wisse Smit)

Prinses Mabel mag vandaag alweer vijftig kaarsjes uitblazen. Wát een feest! 

Coks Donders

Mabel trouwde in april 2004 met prins Friso, waardoor ze vanaf dat moment bekendstond als Hare Koninklijke Hoogheid prinses Mabel van Oranje-Nassau, doorgaans Mabel van Oranje. Haar meisjesnaam is Wisse Smit.

Naam van stiefvader

Maar wat maar weinig mensen weten, is dat prinses Mabel niet geboren werd met de achternaam Wisse Smit. Wisse Smit is de achternaam van Mabels stiefvader.

Mabel werd geboren met een totaal andere naam. Ze is de oudste dochter van Henk Los en Florence Kooman en werd dus geboren met Los als achternaam. Voluit heette de prinses Mabel Martine Los.

Namen van Luana en Zaria

Toen Mabel negen jaar was, verdronk haar vader tijdens een schaatstocht, terwijl hij iemand uit een wak probeerde te redden. Mabel besloot toen later de achternaam van haar nieuwe vader Peter Wisse Smit aan te nemen.

De kinderen van prinses Mabel en wijlen prins Friso, hebben hun vaders achternaam en heten dus Luana en Zaria van Oranje-Nassau van Amsberg. We hopen dat Mabel haar verjaardag groots gaat vieren, samen met haar dochters en andere mensen van wie ze houdt.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden