Alle kandidaten Expeditie Robison Beeld RTL / Tom Cornelissen
Alle kandidaten Expeditie RobisonBeeld RTL / Tom Cornelissen

Ticket naar huis

Dit is de eerste échte afvaller van ‘Expeditie Robinson’

Huh, de eerste nog maar? Maar we zijn toch al een tijdje bezig? Dat klopt, maar omdat Expeditie Robinson dit seizoen bestaat uit maar liefst twee kampen en drie verschillende eilanden moeten kandidaten bijna hun best doen om af te vallen. Gisteravond was dan toch het moment daar: Eva van de Wijdeven is de eerste kandidaat die definitief uitgeschakeld werd door haar tegenstanders.

Mirna WiggersRTL / Tom Cornelissen

Eerder vertrok Dennis Schouten, maar dat was vanwege gezondheidsrisico's als gevolg van een TIA.

Eilanden-wirwar

Dit jaar heeft Expeditie Robinson een Kamp Noord, een Kamp Zuid, een Tweede Kans-eiland met oud-expeditieleden die dit jaar opnieuw meedoen én een afvallerseiland. De ‘hoofdexpeditie’ vindt plaats op het eiland waar Kamp Noord en Kamp Zuid verblijven. Mocht je de eilandraad van een van deze kampen niet overleven, dan eindig je op het Tweede Kans-eiland. Word je ook daar weggestemd, dan beland je op het afvallerseiland. En daar is gisteren, weken diep in de Expeditie, dan toch echt Eva uitgeschakeld in een duel met Rob Geus.

Geen warm bad

Die tweede wordt kort daarvoor met weinig enthousiasme onthaald op het eiland. John de Bever staat niet bepaald met open armen op Rob te wachten, aangezien Geus hem eerder in de Expeditie wegstemde van het Tweede Kans-eiland. John besluit het gesprek aan te gaan: “Mij stem je de eerste keer weg, nou zeg eens waarom”, vraagt hij gefrustreerd aan Rob.

Die wil liever keuvelen over koetjes en kalfjes en knoopt een gesprek aan met Eva, over hoe mooi het eiland wel niet is. “Ja, begin maar over iets anders”, zegt John. Hij vraagt nogmaals aan Rob waarom hij hem weggestemd heeft, maar Rob komt maar niet met een echt antwoord. Uiteindelijk legt John de strijdbijl neer. “Ik ben toch blij dat je er bent, ouwe reus. En ik hoop ook dat je snel weer weg bent.”

Duelproef

John hoeft niet lang te wachten op een kans op het mogelijk definitieve vertrek van Rob. Omdat die laatste nieuw is aangekomen op het afvallerseiland moet hij eerst strijden om een plek om te blijven en mag hij kiezen wie hij uitdaagt. Ondanks de pogingen van Eva om duidelijk te maken dat John geen plek op het eiland verdient en zijzelf juist wel, daagt hij de enige dame op het eiland uit voor de duelproef. Die heeft voor hem een goede afloop: Rob blijft, Eva moet vertrekken.

Vier linkerhanden

Voor Eva is het een bittere pil, maar voor de kijkers thuis belooft het vermaak. Eva was namelijk degene op het afvallerseiland die voor eten, drinken en verblijf zorgde. Nu zij vetrokken is, zijn de twee mannen met gezamenlijk vier linkerhanden op elkaar aangewezen en dat zorgt gegarandeerd voor leuke televisie. Hoe zou dit aflopen?

Bron: XXX

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden