null Beeld

Dít is de enige juiste manier om een groot paasei open te maken

Pasen staat voor veel mensen in het teken van een brunch of lunch en daar kunnen paaseieren natuurlijk niet bij ontbreken. Staat er dit jaar zo’n extra grote variant op tafel? Die kun je het beste op déze manier openbreken.

Er zijn maar weinig mensen die zo’n groot chocoladepaasei netjes door de helft kunnen breken. In de meeste gevallen breekt het ei in tientallen kleine stukjes en zit de hele tafel onder de chocolade. Dat moet handiger kunnen en daar heeft de Britse chocolatier Kiri Kalenko het antwoord op.

Gooien

Country Living vroeg de chocolatier wat nou de beste techniek is om zo’n groot chocoladepaasei te breken. Haar antwoord vonden wij nogal onverwacht. Zij zegt namelijk dat je het paasei het beste kapot kunt ‘gooien’ op de tafel. Ook werkt het goed om met het om de tafel te tikken zodat het breekt. Je kunt dat het beste met de zijkant van het paasei doen, dat is de plek die het snelst breekt.

Kamertemperatuur

Wil je het ei niet helemaal opeten? Leg het dan in ieder geval níét in de koelkast, maar bewaar het in folie op kamertemperatuur.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.com. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden