Zomer Beeld Getty Images
ZomerBeeld Getty Images

Dit is de grootste zomerirritatie van Nederlanders

De zomer komt met heel veen fijne dingen. Zon, warme temperaturen, vakantie en veel avondjes op het terras om maar wat te noemen. Toch gaat dit fijne seizoen ook gepaard met irritaties. De grootste? Slapen in de hitte.

Anne-Flore MullerGetty Images

Dat blijkt uit onderzoek van Swiss Sense.

Nadelen zomerwarmte

Warme zomeravonden zijn altijd heerlijk. Iets minder heerlijk is het terugkeren in een gloeiend heet huis, waar de temperaturen met een beetje pech nog boven de 25 graden zijn. Een ventilator kan wonderen doen, maar toch is slapen met zomerhitte geen pretje. Dat blijkt ook uit het onderzoek van Swiss Sense.

Slapen in de warmte

Maar liefst 54 procent van de participanten aan het onderzoek gaf aan flinke hinder te ondervinden aan slapen in de warmte. Niet alleen beïnvloedt het volgens hen de nachtrust, ook heeft de behoefte aan seks eronder te lijden (42 procent). 39 procent van de deelnemers gaf aan moeite hebben met in slaap te vallen, en zelfs 25 procent gaf aan apart van hun partner te slapen wanneer het té warm is in de slaapkamer.

Muggen

Ook zijn de vele muggen een grote ergernis van Nederlanders in de zomer. Opmerkelijk was echter wel dat 50-plussers veel minder last van de insecten bleken te hebben. Tot slot gaf 22 procent de vroege zonsopkomst lastig te vinden, gezien het voor deze groep moeilijk is met daglicht te slapen.

Heb je het snel warm? Draag dan deze materialen liever niet, om zo koel mogelijk de dag door te komen.

Bron: Metronieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden