Mango en meloen Beeld Libelle magazine
Mango en meloenBeeld Libelle magazine

Dit is dé manier om je mango in perfecte blokjes te snijden

Een mango snijden kan nogal een uitdaging zijn. De ovale vorm en de grote, platte pit in het midden maken het moeilijk om er perfecte blokjes van te snijden. En als hij goed rijp is, gutst het mangosap ook nog eens zo je mouwen in. Maar met dit handige trucje is dat verleden tijd.

Lifehack

Een mango uit het vuistje eten is niet echt een optie. Deze vrucht moet en zal ontdaan worden van de pit en schil voordat je hem kunt eten. Maar de meeste mensen zijn daar wel even mee bezig. Voordat je mooie plakjes of blokjes hebt voor in een mangosalade, ben je zo een kwartier verder.

Langs de pit

Dankzij dit trucje doe je dat binnen 3 minuten. Wat je doet is het volgende: je zet de mango rechtop, met het steeltje omhoog. Precies in het midden bevindt zich een platte pit. Je zet een mes daarom ongeveer een halve centimeter naast het steeltje van de mango en snijdt naar beneden. Als het goed is voel je aan één kant van je mes wat weerstand. Hier snijd je vlak langs de pit.

Raster snijden

Als je dit aan beide kanten van de mango hebt gedaan, houd je de pit over én twee helften. Nu leg je zo'n helft in je hand, met de schil naar onderen. Snijd nu voorzichtig, zonder door de schil heen te gaan, een raster in de vrucht. Doe dit voor beide helften.

Indrukken

Heb je dat gedaan? Dan merk je dat je de vrucht aan de kant van de schil in kunt drukken. Aan de andere kant krijg je dan een prachtig bolletje vol met perfect gesneden blokjes die je er zo vanaf kunt snijden.

Video

Dit klinkt misschien als een ingewikkelde taak, maar niets is minder waar. Kok Yvette van Boven laat in deze video zien hoe het werkt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden