Renze Klamer Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Renze KlamerBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Niet klein te krijgen

Dít is de nieuwe presentatieklus van Renze Klamer na zijn ontslag bij ‘De vooravond’

Renze Klamer (32) is niet bij de pakken neer gaan zitten nadat De Vooravond plotseling van de buis werd gehaald. Na zijn ontslag gaat de presentator weer aan de slag met een nieuwe klus.

RedactieBrunopress/Patrick van Emst

Op Twitter brengt hij het goede nieuws.

Nieuwe presentatieklus

“Even een update", begint hij het bericht aan zijn volgers. “Vanuit Eenvandaag kwam de vraag of ik tijdelijk op Npo radio 1 één van de presentatoren wil overnemen in verband met persoonlijke omstandigheden.” Renze laat weten dat hij de klus graag doet ‘vanuit collegialiteit en zijn liefde voor Npo Radio 1’.

Netjes afgestemd

Ondanks het gedoe rondom De Vooravond, staat Renze nog altijd onder contract bij Bnnvara. Woensdag kwam naar buiten dat het niet de Npo maar Bnnvara is geweest die de presentator plotseling van de buis gooide. Toch laat Renze in zijn tweet weten zijn nieuwe werk ‘netjes’ te hebben afgestemd met zijn huidige werkgever.

Plotseling ontslag

In juni kregen Renze en zijn medepresentatrice Fidan Ekiz plotseling te horen dat zij per direct moesten stoppen met hun talkshow De Vooravond. Volgens Bnnvara sloeg het programma niet goed aan en miste het urgentie. De presentatoren wisten nog geen 24 uur van hun ontslag, toen het wereldkundig werd gemaakt. Deze manier van werken viel niet in goede aarde bij Renze, Fidan en bij veel andere bekende Nederlanders.

‘Voor alles is een tijd’

In zijn Twitterbericht verwijst Renze nog naar de gebeurtenissen. “Over veel andere dingen heb ik natuurlijk ook gedachten, maar: voor alles is een tijd”, sluit hij zijn bericht cryptisch af.

Zoete wraak

Ook Fidan Ekiz heeft inmiddels weer wat mooie mijlpalen bereikt in haar carrière, sinds het ontslag. Zo nam zij onlangs ‘zoete wraak’ op Bnnvara met haar nominatie voor de Televizier-Ster.

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden