null Beeld

Dit is dé truc om citroenen 3 maanden lang vers te houden

Citroensap is de perfecte smaakmaker voor een fris zomers gerecht. En dat niet alleen: citroenen zitten ook nog eens boordevol vitamine C en zijn een echte booster voor je immuunsysteem. Kortom, reden genoeg om een netje citroenen in te slaan! Maar hoe zorg je ervoor dat ze ook nog eens lekker vers blijven?

Erandi Godinez

Volgens kookwebsite Food.com is er een hele simpele truc om citroenen maar liefst 3 maanden lang vers te houden. Het enige wat je hoeft te doen, is de citroenen in een schaal met water te leggen. Vervolgens zet je de schaal in de koelkast. Op die manier zouden de vruchten niet uitdrogen en dus ook langer vers blijven.

Vocht

Hoe dat zit? Wanneer je citroenen op kamertemperatuur bewaart, dan verliezen ze meestal na een week al vocht. Het vocht ontsnapt door de schil van de citroen, waarna deze begint uit te drogen. Door de citroen in een schaal met water te leggen, zorg je er als het ware voor dat de vrucht 'gehydrateerd' blijft.

Een andere manier om citroenen lang te bewaren, is in een afgesloten plastic zak in de koelkast. Ook kun je de gele vrucht prima invriezen. Stop ze in een diepvrieszak en laat zoveel mogelijk lucht los voordat je de sluiting weer dicht doet. Ontdooi de citroenen door ze 10 minuten in koud water te leggen en vervolgens in plakjes te snijden.

Hmm! Deze overheerlijke citroenrepen zijn een feestelijke traktatie:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Popsugar.co, Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden