null Beeld Omroep MAX
Beeld Omroep MAX

Dit is de winnaar van ‘Heel Holland Bakt’

De winnaar van Heel Holland bakt is bekend. Het was een spannende finale die door miljoenen mensen werd bekeken.

Suzanna TimmerOmroep MAX

Tom, Zeinab en Enzo namen het zaterdagavond tegen elkaar op in de finale voor de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’. Uiteindelijk was het Enzo, volledige naam Enzo Pérès-Labourdette, die er met deze titel vandoor ging. Hij kreeg De Gouden Taartschep overhandigd door de jury.

In de finale van dit negende seizoen moesten de bakkers als spektakelstuk een bruidsbuffet maken, waar ze maar liefst 7,5 uur de tijd voor kregen. Uiteindelijk oordeelden juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven dat de 30-jarige Enzo de beste was.

Origineel

De twee juryleden vonden de plantaardige baktechnieken van Enzo vernieuwend en origineel. “Hij heeft mij ook geïnspireerd”, zei Robèrt. “Hij gaat over grenzen heen, met nieuwe technieken”, vond Janny.

Enzo volgt als winnaar Elizabeth op die de editie van vorig jaar won. Hij kreeg vorige week overigens nog kritiek van de kijkers én de jury. Zijn baksel was bijvoorbeeld te slap en niet-gaar, maar hij was wel creatief en daarmee haalde hij de finale. En daarin overtuigde hij Robèrt en Janny dus het meeste.

Enzo is kunstenaar en illustrator en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Volgens AD was zijn eerste woordje naar verluidt gateau, wat taart betekent. Naast plantaardig bakken houdt hij van yoga en wandelt hij vaak met zijn man en hun hond door het park.

Bron: Heel Holland Bakt/ANP/AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden