null Beeld Pexels
Beeld Pexels

Oeps

Dít is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je teennagels en we maken ons er bijna allemaal schuldig aan

In de winter zijn we er minder secuur in, maar zodra we met slippers de zon in in gaan is het vaste prik: het lakken van onze teennagels. We lakken, genieten, halen het weer weg en lakken het opnieuw in een fris kleurtje. Wat blijkt? Die routine is funest voor je teennagels, slechter zelfs dan je nagellak wekenlang laten zitten, zegt podotherapeut Doug Tumen.

Mirna WiggersPexels

Schimmel

Het veelvuldig aanbrengen, weghalen en opnieuw aanbrengen van nagellak is volgens hem zelfs een van de grootste oorzaken van teennagelschimmel. Dat komt door de grote hoeveelheid chemicaliën in de nagellak. “Als je nagels wel eens gelig of wit gestippeld onder je nagellak vandaan komen, kan dat een teken zijn dat er schimmel aan het vormen is in en onder je nagel”, zegt therapeut Tumen tegen Well and good.

Polijsten

Als je dit ziet, kun je het beste even helemaal stoppen met het lakken van je teennagels. Wees niet getreurd, er zijn andere opties om je voeten goed voor de dag te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een blokvijl voor je nagel, waarmee je je nagel mooi kunt polijsten. Je nagel gaat daar zo van glimmen dat het lijkt alsof je een transparante lak hebt aangebracht.

Alternatieven

Daarnaast kunnen ook nagelstickers een goed alternatief zijn voor lak, maar dat is in verband met het formaat van je teennagels wat lastiger. Als je nagels na verloop van tijd weer de oude zijn, let er dan in het vervolg op dat je bij een salon vraagt om nagellak met wat minder chemicaliën. Daar kun je ook op letten als je zelf aan het lakken slaat: koop nagellak die beter is voor de gezondheid van je nagels, of bescherm je nagels voor het lakken met een goede basislak.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bron: Well and Good

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden