null Beeld

Dit is het geheim van de perfecte tosti

Een tosti is natuurlijk al ontzettend lekker, maar hoe zorg je er nou voor dat die heerlijke, hartige kaas geen druiperige, vette hap wordt?

Anni Karvonen

Het geheim zit hem in de pH-waarde van de kaas.

LEES MEER: ZO MAAK JE BINNEN 30 SECONDEN EEN KNAPPERIGE KAASCRACKER

Ze smelten de kazen!

Wetenschappers van de American Chemical Society hebben onderzocht dat kazen met een lage pH-waarde makkelijk smelten en uitrekken. Kazen met een hogere waarde scheiden juist oliën uit waardoor de kaas bij het verhitten verandert in een vettig hoopje ellende. Voor de perfecte tosti kies je daarom voor manchego, Goudse kaas, een pittige gruyère of een smaakvolle cheddar.

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden