null Beeld

Dít is het nieuwe huis van koning Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes

Op dit moment wonen koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog met hun drie dochters in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Maar eind dit jaar zal het koninklijk gezin gaan verhuizen naar het prachtige Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Het Paleis Huis ten Bosch is als sinds 1981 het woonpaleis van de regerend vorst, maar omdat het paleis aan restauratie toe was, woont het koninklijk gezin nu nog tijdelijk in Villa Eikenhorst in Wassenaar.

Flink bedrag

Het paleis krijgt een geheel nieuw jasje. Zo zullen de daken en gevels hersteld worden en wordt al het asbest verwijderd. De totale kosten van de verbouwing van het nieuwe huis van de koning zijn nu al opgelopen tot 63,1 miljoen euro. Dit is het dubbele van de verwachte kosten. Het paleis was er namelijk slechter aan toe dan werd gedacht en moet nu volledig gemoderniseerd worden. Hierdoor duurt de verbouwing ook langer dan gedacht.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes zullen niet alleen in Paleis Huis ten Bosch gaan wonen; het paleis zal ook gebruikt worden voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten. Het gezin hoopt eind dit jaar, uiterlijk begin volgend jaar, hun nieuwe huis te mogen betreden.

Binnenkijken

Het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor de verbouwing en plaatst op zijn website regelmatig wat kiekjes om de voortgang van het project te laten zien. Zo kunnen wij even binnenkijken in het nieuwe stekkie van Willem-Alexander, Máxima en de kids.

null Beeld

null Beeld

Terwijl het paleis wordt gerestaureerd, was de reeds gerenoveerde Oranjezaal tijdelijk voor publiek opengesteld.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

Scheuren in het plafond van de witte eetzaal worden hersteld en het plafond wordt geschilderd.

null Beeld

Restauratie van de Balzaal.

null Beeld

BEKIJK OOK: Dít is waarom Máxima het drukker heeft dan Willem-Alexander:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf. Beeld: ANP & Rijksvastgoedbedrijf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden