null Beeld

Dít is het opmerkelijkste fragment uit ‘The Roast of Johnny’

Gisteren was het dan eindelijk zover: The Roast of Johnny de Mol. Acht bekende Nederlanders en één Vlaming mochten een avond lang ongegeneerd harde grappen maken over de zoon van mediabaas John de Mol. 

Demi Schoenmakers

Na Gordon en Giel Beelen werd gisteren op Comedy Central The Roast of Johnny de Mol uitgezonden. Johnny kreeg de rol van Jezus, de zoon van God: in dit geval de machtige John de Mol. En het wordt niet voor niets een 'roast' genoemd, want Johnny werd uiteraard volledig afgebrand.

Beledigen

Hij liet zich de hele avond op komische manier beledigen. "We only roast the ones we love", luidt dan ook het motto van de show. Onder andere Heleen van Royen, Patty Brard, Tooske Rags, Tatum Dagelet en Najib Amhali mochten voor één keer Johnny de Mol helemaal in de zeik nemen. Het ging er hard aan toe en het publiek kwam regelmatig niet meer bij van het lachen. Ook de kijkers vonden het heerlijk om te zien hoe Johnny en alle andere gasten belachelijk werden gemaakt.

Koning van de avond

Ook cabaretier Peter Pannekoek heeft Johnny gisteren tijdens zijn betoog helemaal afgebrand. Hij ging als een speer. Uiteraard kon hij het niet laten om ook wat gemene dingen over John de Mol zelf te zeggen. Drie keer is scheepsrecht, want na Gordon en Giel Beelen wordt Peter ook dit jaar weer de koning van de avond genoemd. Toch denkt Peter niet dat hij volgend jaar het podium weer mag betreden, na al zijn grappen over de grote mediabaas. "Dit is mijn laatste roast, want John de Mol, God hebbe zijn ziel want hij heeft geen, gaat er nu voor zorgen dat ik nergens meer aan de bak komt", grapte hij gisteravond.

Denderende roast

Kijkers zijn in ieder geval laaiend enthousiast over de grappen van de cabaretier. De verwachtingen lagen hoog, maar hij heeft ze allemaal waargemaakt. "Peter Pannekoek was weer waanzinnig; geen verspreking of niks, maar 'n top denderende roast!", klinkt het op Twitter. Hij wordt zelfs dé roast master van Nederland genoemd.

Verrassing

Maar de verrassing van de avond was toch wel het andere 'zoontje van'. Danny Froger schudde naast Peter Pannekoek de ene na de andere hilarische opmerking uit z'n mouw. De jongeman had veel zelfspot, wat de kijkers erg konden waarderen. Maar alhoewel Johnny en Danny als 'zoon van' heel wat dingen gemeen hebben, is er toch ook een duidelijk verschil volgens Danny. "Johnny eindigt na de dood van zijn pa met een paar miljard en wat krijg ik op mijn vaders begrafenis? Een glitterpak en een vers kopje thee", grapte hij gisteren.

Exen

Een andere sterke kandidaat gisteren was Patty Brard. "Patty was on fire", schrijft een kijker op Twitter. Ze maakte de heel wat harde, maar hilarische grappen over alle exen van Johnny de Mol. Nee, hij heeft vroeger echt niet stilgezeten. "Johnny de Mol heeft meer rondgeneukt dan ik worstenbroodjes heb gegeten", aldus Patty.

Boodschap

Toch zijn de kijkers het meest te spreken over het einde van de show. Na een harde roast, kwam Johnny met een bijzondere boodschap: "Er zijn een miljoen eenzame ouderen, er zijn minderheden die geen aansluiting vinden. Wat houd je tegen hulp te bieden? Angst?", vroeg hij aan de zaal. Maar volgens hem kun je 'oprecht' niet claimen dat je bang bent voor oude mensen, minderheden, gekkies en verslaafden. "Het meest kostbare dat je iemand kunt geven, zijn je tijd en aandacht. Dus scheid je afval, pak vaker de fiets, zet je in voor de bosboterbloem, ga op de koffie bij dat eenzame vrouwtje. Doe iets! Of matig je toon. Want een matige toon in iedere discussie is goud waard." Toch konden veel kijkers zijn humane boodschap niet waarderen.

Siri

Het publiek vond het wel een prachtige toespraak en in de zaal eindigde het ook met een luid applaus. En toen gebeurde er iets opmerkelijks... Johnny trok een witte jurk aan en werd als een echte Jezus aan het kruis 'genageld'. Vervolgens werd de presentator meters de lucht in getakeld. En daar heeft 'ie een lange tijd gehangen, blijkt uit de beelden die erna kwamen. Terwijl Johnny nog in z'n uppie metershoog aan een kruis hangt, had iedereen de zaal al verlaten. "Hallo?", roept hij. Als er helemaal niemand reageert ziet hij geen andere uitweg meer en vraagt hij Siri op z'n mobiel om zijn vader te bellen. Want: zonder z'n bekende papa was de knul natuurlijk helemaal nergens.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden