null Beeld

Dit is je belangrijkste gezichtskenmerk (en het zijn niet je ogen)

Wat is het belangrijkste gezichtskenmerk wat je onderscheidt van de rest? Verrassend: het zijn niet je ogen, maar je wenkbrauwen.

Susan Dalstra

Ogen zijn de spiegels van de ziel, maar de omlijsting van die ogen is bepalender voor je uitstraling dan de ogen zelf. Onderzoek uit Canada laat zien dat wenkbrauwen het belangrijkste kenmerk zijn van een gezicht. Mensen kregen 25 foto's van beroemdheden voorgeschoteld zonder wenkbrauwen en 25 foto's van beroemdheden zonder ogen.

ZIE OOK: BABY'S MET WOESTE WENKBRAUWEN

Emotionele expressie

Van de deelnemers kon 56% de beroemdheden zonder ogen identificeren, terwijl de beroemdheden zonder wenkbrauwen maar door 46% werd herkend. Als je een blijvende indruk wilt maken, kun je dus beter aandacht besteden aan je wenkbrauwen dan aan je ogen. Wenkbrauwen beschermen je niet alleen tegen stof, vuil en zweet dat anders misschien in je ogen terechtkomt, maar spelen ook een belangrijke rol in emotionele expressie en herkenbaarheid.

Gezichtsvorm

De rol van wenkbrauwen wordt in de beautywereld steeds belangrijker. Vrouwen die van nature geen volle wenkbrauwen hebben kunnen dat compenseren met wenkbrauwpotloden, serums die de haargroei stimuleren en zelfs wenkbrauwtransplantaties. En dan kun je de boel ook nog modelleren in een vorm die bij je gezicht past. Kijk hier wat voor model het best bij jouw gezichtsvorm past.

LEES OOK:

Bron: Yahoo. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden