null Beeld

Dit is waarom je een komkommer altijd moet pletten

Komkommer is lekker fris, een klein beetje zoet en daarom perfect door de salade of als bijgerecht. Met deze tip haal je nóg meer smaak uit komkommer.

Susan Dalstra

Ondanks die verfrissende smaak is komkommer niet echt een spannende groente. Dat komt doordat het stevige oppervlakte dressing niet kan absorberen. Pas daarom deze tip toe: plet de komkommer. In de Aziatische keuken gebruiken ze die techniek om de structuur te veranderen zodat het meer smaak geeft én opneemt. Zo komen dressing en kruiden die je aan een gerecht toevoegt beter tot hun recht.

Zo doe je dat:

De komkommer pletten doe je als volgt:

  • Neem een stevige komkommer, met of zonder schil. Het werkt net als bij het pletten van een knoflookteentje. Leg er een mes plat op en druk met de palm van je hand het vruchtvlees stevig maar voorzichtig in. Je wilt immers geen papje.
  • Verdeel de geplette komkommer in mooie stukjes en verwijder de waterige zaadjes.
  • Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.

Je kunt vervolgens de komkommer zo opeten als snack, maar je kunt ook wat knoflook, rijstazijn, pittige olie en/of pepers toevoegen om het gerechtje een Thaise touch te geven. Of doe het juist lekker ouderwets met een beetje azijn en suiker voor naast een AGV'tje (aardappels, groente, vlees).

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden