null Beeld

Dit is waarom Jessica 2 jaar na haar verkrachting met de dader op date ging

Je kunt je het bijna niet voorstellen. Waarom zou iemand met haar verkrachter op date willen gaan? Jessica Knoll, bestsellerauteur van het boek ‘Luckiest Girl Alive’, deed het en ze vertelt nu waarom.

Demi Schoenmakers

Seksschandaal

Altijd beweerde ze dat het ‘Luckiest Girl Alive’ fictie was, maar nu geeft ze toe dat ze alles zelf heeft meegemaakt. Ze was 15 jaar toen ze werd verkracht, maar durfde nooit voor zichzelf op te komen. Door het seksschandaal rondom (film)producent Harvey Weinstein, die wordt beschuldigd van seksuele intimidatie, durft Jessica nu ook haar verhaal te doen. Ze schreef er een essay over.

Drie jongens

Ze was 15 jaar oud toen het gebeurde. Ze was op een feestje en had genoeg alcohol gedronken. Ze maakte het dan ook niet meer kraakhelder mee, maar drie verschillende taferelen kan ze zich nog maar altijd goed herinneren. “Ik lag op de grond in een van de kamers met het hoofd van een jongen tussen mijn knieën”, vertelt ze in haar essay. “Het volgende moment kreunde ik, terwijl ik op een bed lag en een andere jongen zich bij me binnendrong. Als laatste herinner ik me dat ik in een andere slaapkamer zit, in een ander bed, met een derde jongen en ik proefde iets vies in m’n mond.” Die ochtend daarna werd ze wakker naast de derde jongen, die lachte over hoe te gek het feest het was geweest.

Slet

“Toen ik de volgende ochtend mijn ogen opende, ging zo goed als iedereen ervan uit dat ik er van genoten had. Mensen noemde me een slet, het tegenovergestelde van hoe ik me diep van binnen voelde. Ik voelde me verkracht. Maar het enige wat ik wilde, was dat die pijn zou stoppen. En als dat betekende dat mensen denken dat ik had ingestemd met wat er gebeurde, dan was dat maar zo”, dacht ze al die tijd.

Date

Twee jaar later vroeg een van haar verkrachters haar mee op date. Jessica geeft in haar essay aan dat ze moeite had om na te denken over wat er op dat feest was gebeurde. Ze ging aan zichzelf twijfelen, aangezien iedereen beweerde dat ze er zelf ook van had genoten. Daarom zei ze ‘ja’ tegen de date. Maar des te moeilijker werd het voor haar om haar verleden met anderen te delen. Jessica: “Wat zullen ze wel niet van me denken? Niemand zal me nog geloven. Want wie spreekt er nu af met haar verkrachter?”

Slachtoffer

“Maar mijn verhaal wordt niet minder geloofwaardig doordat ik al die tijd op de middelbare school en zelfs daarna goed contact had met mijn verkrachters. Er zijn meer meiden en vrouwen die zo met de situatie omgaan, maar toch vindt iedereen dat een slachtoffer zich anders moet gedragen: ze hoort met een gebroken hart in bed te liggen en in elkaar te krimpen als ze de dader per ongeluk weer een keer tegen het lijf loopt. Maar de impact van een trauma meet je nu eenmaal niet af aan iemands gedrag”, zegt Jessica.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bekijk ook deze video:

Bron: The Sun. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden