Dit is waarom Marga Bult niet aanwezig is bij de finale van het Songfestival Beeld BrunoPress
Dit is waarom Marga Bult niet aanwezig is bij de finale van het SongfestivalBeeld BrunoPress

Dit is waarom Marga Bult niet aanwezig is bij de finale van het Songfestival

RedactieBrunoPress

Marga Bult heeft laten weten dat ze niet aanwezig zal zijn tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De 64-jarige zangeres, die in 1987 namens Nederland aan het Songfestival deelnam, heeft dit via Twitter laten weten.

Marga Bult heeft een goede reden om niet naar het Songfestival te gaan: ze doet dit uit solidariteit met de oud-kandidaten van boven de zeventig jaar die niet welkom zijn. Eerder werd al bekend dat mensen boven de zeventig jaar niet naar het evenement mogen, omdat ze tot een coronarisicogroep behoren.

Solidaire uiting

Vrijdagavond liet Marga tijdens Op1 al weten dat ze de uitnodiging heeft afgeslagen en zaterdagmiddag maakt ze dit nog extra duidelijk in een tweet. De zangeres deelde een foto van de brief die ze naar de organisatie stuurde. “Ik vind het erg droevig dat zij, ondanks hun recente vaccinaties, er niet bij mogen zijn tijdens dit unieke event. Zie het maar als een solidaire uiting van mijn kant, naar de ruim twintig personen die hier ook getuigen van hadden willen zijn.”

Bedankje

Hoewel ze de regel voor zeventigplussers ‘absoluut onrechtvaardig’ vindt, sluit ze de brief af met een bedankje. “Toch wil ik jullie oprecht bedanken voor de uitnodiging en wens ik het hele team via deze weg veel succes en een spetterende finale toe.”

Zangeres Marga Bult stuurt haar vriend Ludo Voeten naar de cardioloog:

Bron: NU.nl. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden