null Beeld

Dit is waarom prins Harry twee exen uitnodigde voor zijn bruiloft

Als je ex prins Harry is en voor het oog van de wereld trouwt met zo'n beetje de mooiste vrouw van het noordelijk halfrond, dat is nog tot daaraan toe. Maar dat je daar in de kerk bij aanwezig moet zijn, dat was gisteren nogal een shock voor kijkers. 

Harry en Meghan trouwden op de bruiloft van het jaar (pardon? van het decennium!), voor het toeziend oog van honderden van hun beste vrienden, liefste familie en een stoet aan beroemdheden - naast natuurlijk miljoenen kijkers over de hele wereld.

Exen

Maar op de gastenlijst van Windsor prijkten ook twee namen uit de persoonlijke geschiedenis van prins Harry, te weten: Chelsy Davy en Cressida Bonas. Beide dames hebben namelijk een romantisch verleden met de vrolijke Britse royal. Chelsy was Harry's eerste serieuze vriendin, ze hadden een (knipperlicht)relatie toen ze allebei begin twintig waren. Cressida was daarna twee jaar het liefje van de prins, tot 2014.

En toch zaten ze in de kerk This Little Light of Mine en Stand By Me te zingen. 'Waarom?!' vroeg het twitterend publiek zich af. Nou, dat zit zo; de exen behoren allebei tot de directe vriendenkring van de prins, schrijft People. Met beide vrouwen is Harry op goede voet gebleven, gezien ze allemaal tot dezelfde vriendengroep behoren.

Cressida Bonas

null Beeld AFP
Beeld AFP

Actrice Cressida is een van de beste vriendinnen van Harry's nichtje, prinses Eugenie (die later dit jaar gaat trouwen) - dochter van de Britse prins Andrew. Na hun verbroken relatie is Harry zelfs twee keer gespot in de zaal bij theatervoorstellingen waar Cressida in speelde.

Chelsy Davy

null Beeld AFP
Beeld AFP

Juriste Chelsy (middelste op de foto) zei een paar weken voordat prins Harry zijn vrouw Meghan ontmoette in een interview dat Harry en zij nog altijd contact met elkaar hadden. “Ik denk dat we altijd goede vrienden zullen blijven,” antwoordde ze desgevraagd bij The Sunday Times.

Grappen

Die arme Chelsy moest het vooral ontgelden gisteren, zij werd prompt het mikpunt van spot op Twitter. Haar ietwat verbitterde gezicht leverde een hele trits aan grappen op en zelfs een eigen hashtag: #itshouldhavebeenme, (ofwel #ikhaddaarmoetenstaan).

Maar eigenlijk had Chelsy overladen moeten worden met complimenten vinden anderen, voor het wél verschijnen op de bruiloft van haar ex.

Bron: People. Beeld: ANP

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden