Koning Willem-Alexander met zijn dochter prinses Amalia Beeld RVD
Koning Willem-Alexander met zijn dochter prinses AmaliaBeeld RVD

Dit is waarom prinses Amalia soms een psycholoog bezoekt

In het nieuwe boek Amalia laat schrijfster Claudia de Breij geen onderwerp onbesproken. Zo vraagt ze de kroonprinses ook naar haar bezoeken aan een kinderpsycholoog, waar Amalia heel open op reageert: “Dat doe ik nog steeds wel eens.”

Adeline MansRVD

Van jongs af aan heeft de prinses de neiging om altijd maar áán te staan en dat breekt haar soms op. Haar ouders lieten Amalia daarom met een kinderpsycholoog praten. Onze troonopvolger is heel duidelijk over het belang van mentale gezondheid: “Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak. Even je hart luchten, en dan ben ik weer voor een maand klaar.”

Gezinsfoto van de koninklijke familie Beeld RVD
Gezinsfoto van de koninklijke familieBeeld RVD

Prinses Amalia vindt het geen probleem om in het openbaar te vertellen over haar bezoeken aan een psycholoog. “Ik vind het geen taboe. Soms wordt het me allemaal even teveel, school, vrienden, en dan praat ik met iemand.” Ze verwijst in haar gesprek met De Breij ook naar haar tante Inés, de zus van Máxima die in 2019 door zelfdoding om het leven kwam. Af en toe praten met een professional is voor Amalia daardoor nog belangrijker geworden.

De kroonprinses wijst in het boek ook nog even op het gegeven dat iedereen altijd maar praat over gezond eten en sporten. Voor haar kunnen die twee absoluut niet bestaan zonder een goede mentale gezondheid. “Het één kan niet zonder het ander”, klinkt het resoluut in het boek van De Breij.

Libelle sprak in dit exclusieve interview met Claudia de Breij. Zij vertelt over haar ontmoetingen met prinses Amalia voor het boek over haar leven.

Bron: ‘Amalia' door Claudia de Breij

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden