null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Dit is waarom prinses Margarita zoveel aan paarden heeft gehad

Paarden hebben altijd een grote rol gespeeld in het leven van prinses Margarita. Ze heeft zelf veel baat gehad bij haar jarenlange omgang met paarden en weet dat de dieren ook grote invloed kunnen hebben op de mentale en psychische gezondheid van mensen.

Suzanna TimmerBrunopress

In het tv-programma WNL op Zondag vertelde de dochter van prinses Irene zondagochtend dat zij alles wat paarden haar hebben geleerd, toepast in haar dagelijkse leven.

“Je leert bij paarden vertrouwen op te bouwen, maar ook verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen. Je moet gedisciplineerd zijn, want of het nu mooi weer is of koud, je moet erheen”, zei de prinses tegen presentator Rick Nieman.

“Verder leer je ook plannen en organiseren. Want als je jong bent, moet je huiswerk maken, maar je wilt ook naar je paard.”

Effect op welzijn

De prinses was te gast in WNL op Zondag om aandacht te vragen voor het effect dat paarden kunnen hebben op het welzijn van mensen die bijvoorbeeld lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of een autisme hebben.

De prinses is bestuurslid van de stichting Paard Verbindt, een organisatie die zich inzet voor projecten waarbij paarden van invloed kunnen zijn op de mentale en psychische gezondheid van mensen.

“Een paard is heel geschikt bij mentale hulpverlening, want het dier oordeelt niet. In de ogen van een paard doe je nooit iets fout, maar ook nooit iets goed. Het paard leeft in het nu en daardoor word je als vanzelf zelf ook weer even in het moment gezet.

Margarita heeft zelf zes paarden. Voordat ze naar de tv-studio kwam heeft ze de stallen nog uitgemest en de dieren gevoerd.

Bron: WNL op Zondag, ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden