null Beeld

Dít is wat Marco Borsato over zijn affaires vertelde in ‘Linda’s Wintermaand’

Zaterdagavond was het exclusieve interview van Linda de Mol met Marco Borsato te zien in Linda's Wintermaand. Hierin deed Marco een boekje open over de affaires die hij had tijdens zijn huwelijk met Leontine. 

Tara Stokdijk

In Linda's Wintermaand wilde Linda graag gasten die een bewogen jaar achter de rug hebben. Als er iemand is wiens jaar zwaar is geweest, dan is het Marco wel. Hij kreeg een burn-out, stopte ruim een jaar met muziek maken en ging door een scheiding van zijn ex-vrouw Leontine.

Marco over affaires

Tijdens het huwelijk met Leontine is Marco een aantal keer vreemdgegaan. Daar wil hij in dit interview eenmalig over vertellen. Dat hij is vreemdgegaan met pianiste Iris Hond, heeft Marco al eerder bevestigd, maar er waren nog meer geruchten. Linda somt op welke geruchten er allemaal geweest zijn. Marco zou onder andere zijn vreemdgegaan met zangeres Maan, zijn ex Denise Boekhoff en Willemijn Verloop, als we de roddelpers moeten geloven.

Maan

Over Maan zegt Marco dat er niks van waar is: "We hebben niet gezoend, zijn niet uit geweest, hebben niet gedate, helemaal niks. Ik vind het stuitend dat dit beweerd wordt. Ik heb haar destijds alleen met liefde gecoacht."

Geen langdurige relaties

Wat Marco over de rest van zijn affaires wil zeggen? Hij noemt geen namen en nummers, wel zegt hij: "Het waren geen langdurige relaties. Voor mij was het de hoop om een intimiteitsvacuüm op te lossen, om tijdelijk te overleven. Omdat ik verstrikt raakte. En roem erotiseert ook. Leontine en ik hadden alle twee een ander mechanisme om met situaties om te gaan. We raakten verwijderd van elkaar en spraken elkaars taal niet."

Iris Hond

Over de affaire die Marco met Iris Hond had, ruim 10 jaar geleden toen het faillissement van The Entertainment Group speelde, vertelt hij: "Ik ben heel extravert en Leontine is heel introvert. We gingen anders met de situatie om. Toen kwam het ontrouw om de hoek kijken."

Uit het leven stappen

Het liegen en bedriegen ging Marco niet in de koude kleren zitten. "Ik had moeite met mezelf aankijken in de spiegel. Als je jezelf gaat haten om wat je gedaan hebt, pfoe", vertelt Marco geëmotioneerd. Hij dacht zelfs aan uit het leven stappen: "Zo diep zat ik, ik dacht: misschien stop ik wel met alles en stap ik er wel uit."

Nooit meer vreemdgaan

'Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger', die uitdrukking klopt volgens Marco niet. Hij heeft zich namelijk voorgenomen om nooit meer vreemd te gaan: "Dit wil ik niet meer. Ik ben er zelf aan kapot gegaan. Die pijn wil ik niemand meer aan doen, zeker mezelf niet."

Nog een kans bij Leontine?

Marco laat in het interview weten dat hij momenteel niet openstaat voor een nieuwe relatie, omdat Leontine nog in zijn hart zit. "De roddelpers wil weten wie mijn nieuwe liefde is, maar die is er niet. Ik sta er niet voor open, ik ben niet beschikbaar nu. Het is nog te vers". Linda wil weten of er nog een kans is dat het goed komt met Leontine. Daarover zegt hij: "Daarvan hebben wij alle twee gezegd dat we de vorm loslaten." Wel laat hij weten dat hij nog ontzettend veel van Leontine houdt en zij in zijn hart zit.

Dit is waarom Erik de Zwart het opneemt voor Marco Borsato

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: SBS. Beeld: Talpa, Ruth van Baaijen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden