null Beeld

Dit is wat we allemaal van de 85-jarige Patsy kunnen leren

Als er iets is dat de 85-jarige Patsy ons leert, is dat je nooit te oud bent voor Instagram en dat humor je jong houdt. Nadat haar kleindochters een account voor haar oprichtten, vrolijkt Patsy iedere dag de timeline van haar 87.000 volgers op. 

Susan Dalstra

Patsy zat er in het begin helemaal niet zo op te wachten om haar leven publiekelijk te delen, maar inmiddels heeft ze social media volledig omarmd. "In het begin wist ik nog niet echt wat ik ervan vond omdat ik niet gewend ben zoveel aandacht te krijgen. Maar toen kreeg ik er lol in om in contact te komen met zoveel verschillende mensen wereldwijd."

De jongen in bovenstaande video is zó dol op zijn oma dat hij haar meenam naar zijn schoolgala.

Zelfverzonnen lied

De oma van Sara en Jessica is dan ook een ware hit op Instagram. En terecht, want bijna iedere dag deelt ze hilarische foto's en video's waarmee ze duizenden mensen inspireert en opvrolijkt. Patsy wordt op Instagram ook wel 'de vrolijkste oma van de buurt' genoemd. Ze zingt een zelfverzonnen lied ter ere van Gay Pride, overlaadt haar echtgenoot met affectie en heeft de allergrootste lol op een schommel.

Verlegen

Patsy zelf haalt ook ontzettend veel genoegen uit Instagram. Ze vertelt hoe het medium haar zelfvertrouwen een enorme boost gaf. Want geloof het of niet; er was een tijd waarin ze juist heel gesloten was en haar contact met de buitenwereld tot een minimum beperkte. Dat veranderde allemaal toen haar groep volgers groeide en ze werd overladen met positieve reacties.

"Ik was altijd enorm verlegen en nu heb ik geleerd hoe ik mezelf kan uiten. Ik ben een beetje overweldigd, maar heel dankbaar. Het heeft een extra dimensie aan m'n leven toegevoegd."

Rolmodel

Voor kleindochter Jessica is haar oma een enorme inspiratiebron. "Toen ik jonger was, geloofde ik dat bepaalde levensdoelen op bepaalde leeftijden bereikt moest hebben. Sinds ik mijn oma als rolmodel heb, omarm ik het leven op een manier die mij gelukkig maakt."

Voor al haar volgers heeft Patsy nog een belangrijke levensles. "Leef in het moment en hou van jezelf zodat je ook van anderen kan houden. Wees gracieus en geduldig met de mensen die het niet met je eens zijn."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Babble. Beeld: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden