null Beeld

Dit lesbische stel werd uit ‘Love Actually’ geknipt, maar is nu alsnog te zien

Deze prachtige scènes uit 'Love Actually' haalden de eindmontage van de film niet, maar komen nu alsnog boven water drijven. Het gaat om een lesbisch koppel waarvan een van de vrouwen ernstig ziek is.

Susan Dalstra

In de video is een koppige schooldirectrice te zien die naar huis gaat om bij haar ernstige zieke vrouw (Geraldine) te zijn. In de scène vertelt de vrouw over haar dag. De zieke vrouw probeert optimistisch te blijven. Het stel houdt er een wrang gevoel voor humor op na en kibbelt samen wat over dure worstjes.

Overleden

Ze zijn in Love Actually gelinkt aan Karen (Emma Thompson), wiens zoon naar de school van de directrice gaat. Later kondigt Karen aan dat Geraldine is overleden. Ook de scène waarin de schooldirectrice, verstopt achter een grote zwarte bril, in het publiek naar het kersttoneelstuk kijkt, is uit de film geknipt.

Iedereen z'n eigen verhaal

Uiteindelijk zijn in de film helemaal geen homosexuele koppels te zien. Regisseur Richard Curtis zegt dat hij het heel jammer vindt dat deze scènes de immens populaire kerstfilm niet hebben gehaald. "Ik vond het heel jammer om dit te verliezen. Het idee was dat je gewoon een strenge schooldirectrice ziet, maar dat je later in de film ontdekt dat iedereen zijn eigen gecompliceerde liefdesleven heeft. Ook de mensen van wie je het 't allerminst verwacht."

LEES OOK:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

Bron: The Daily Mail. Beeld: Kijk.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden